Amazons nye wifi-protokol kan overvåge folk, der ikke engang er logget på

Illustration: Bigstock
Kombinationen af routere og en ny wifi-protokol gør det muligt for Amazon at overvåge, hvordan enheder bevæger sig rundt.

Amazon kan i fremtiden få adgang til lokationsdata for mobiltelefoner, der ikke har et eneste Amazon-produkt installeret, skriver BusinessInsider.

Bekymringen kommer, efter Amazon i sidste uge annoncerede, at de har to nye produkter på vej.

Det ene hedder Sidewalk, og det er en ny protokol, der lader enheder kommunikere trådløst. Den anden hedder eero, og det er en ny router fra Amazon.

Bekymringen er især opstået i forbindelse med Sidewalk, der efter sigende skulle forbinde telefoner i et mesh-netværk og benytte telefonerne til at sende data på tværs af netværket.

Ifølge Amazon selv skulle 700 enheder kunne dække hele Los Angeles.

Vil logge MAC-adresser

Det bekymrende er, at den nye router vil begynde at logge MAC-adresser på enheder i nærheden – selv hvis de aldrig logger på routerens netværk, og med Amazon-routere i mange tusinde hjem råber privacy-aktivister nu op.

Alt dette ville ikke være så bekymrende, hvis ikke Amazon havde en interesse i et indsamle og videregive mest muligt data om brugerne.

I USA samarbejder Amazon bl.a. med over 200 myndigheder, hvilket kan føre til udlevering af data skriver Motherboard.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Thomas Hedberg

Hvis det er, vil det så også være lolivgt under GDPR?

Hvis det ikke er lovligt under GDPR, hvad har vore myndigheder så tænkt sig at gøre?

Datatilsynet har mig bekendt været mere end alm. skeptiske over registrering af mac adresser, så det vil forhåbentligt ikke gå i EU regi.

Men det er jo da utroligt, at se Internet giganterne absolut ingen selvkontrol har. Forhåbentligt vil vi snart se EU træder i karakter, for vi skal nok ikke vente noget positivt fra danske politikere.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere