Amazons Grand Tour tager prisen som det mest piratkopierede show nogensinde

12. december 2016 kl. 15:3113
Amazons Grand Tour tager prisen som det mest piratkopierede show nogensinde
Illustration: Amazon.
Piraterne har kastet sig over det genoplivede bil-show.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Netpirater har tilsyneladende en forkærlighed for biler.

I hvert fald slår Amazons bil-show Grand Tour alle rekorder, når det gælder at blive ulovligt downloadet.

Det skriver The Guardian.

Første episode af showet, der bryster sig af tre tidligere værter fra BBC's Topgear, er blevet downloadet 7,9 millioner gange, oplyser analysehuset Muso. De to følgende afsnit er blevet hentet ned henholdsvis 6,4 og 4,6 millioner gange.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det gør programmet til det mest ulovligt downloadede tv-show nogensinde, lyder det fra Musos chief commercial officer, Chris Elkins.

»Det bryder skalaen i forhold til volumen. Det har overhalet alle de store show, inklusive Game of Thrones, på total-downloads på tværs af de forskellige platforme,« siger han til The Guardian.

Britiske pirater udgør størstedelen af de ulovlige seere - 13,7 procent af downloads ender i Storbritannien.

Ifølge Muso svarer pirateriet alene af første afsnit til en tabt indtjening for Amazon på 28 millioner kroner. Ikke desto mindre har Grand Tour også slået Amazons egne rekorder som det mest sete show på Amazon Prime.

13 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
13
19. december 2016 kl. 12:25

Nu er Amazon Prime kommet til Danmark og for sølle 2,99 euro pr. mnd. kan man se alle deres serier og film inkl. Det nye Topgear.

Og de har fået masser af kunder i butikken og fjernet en god grund til at "pirate".

Nu mangler vi bare at dele af branchen og politikerne vågner op og fjerner geoblocking og alt det andet der forhindre folk i at se alle de film og serier de gider at betale for.

Først når man til en rimelig pris kan få sine serier og film i HD mv. så er der ingen der gider at bruge tid på at suge ulovlige film i en tvivlsom kvalitet.

12
19. december 2016 kl. 12:13

Amazon Prime er tilgængeligt i Tyskland, hvor jeg bor og koster ca 50 €, jeg har brugt det for at kunne købe vare uden forsendelsesomkostninger, film og musiktjenesten kom senere med den første Amazon Fire box, der kostede 50 €. Tjenesterne kan ikke endnu sammenlignes med andre streamingtjenester, dertil er udbuddet for ringe, men det kommer måske, således bruger jeg boxen mest til at streame Spotify til mit anlæg. Hvis man er fan af de tre fra deres Top Gear tid, så er det nye show sikkert godt, jeg er ikke fan og finder, at det handler mest om de tre og ikke om ret meget andet. Det er mig ubegribeligt, hvorfor det er så populært, men man skal nok være fan for at forstå det. For mig er showet gratis dvs. Del af Amazon Prime pakken.

11
13. december 2016 kl. 11:23

Man sætter en massiv hype i gang og alle fans verden over vil se det nye Topgear - så lang så godt.

Så er der en eller anden overklump der beslutter at man kun udsender showet til begrænset del af fanbasen.

Resultatet bliver at alle dem der står parate til at betale for showet enten kan sætte sig ned og mugge over de er blevet snydt og de først kommer til at se det i en fjern fremtid eller så kan de finde frem til de mere grå dele af nettet og suge showet ned og se det gratis.

Geoblocking og alt det andet fis er som regel årsagen til at folk vælger at "pirate" ting.

Vi betaler jo gladeligt for 2-3 steamingstjenester og vi skulle jo nok kunne finde en 100-mand mere i budgettet hvis der dukker en mere op med et godt indhold.

Hvis Amazon taber penge så er det sgu deres egen skyld og det er lidt sært at en virksomhed der handler med hele verden endnu ikke har fattet at det er oldnordisk at kun sende ens programmer ud til en geografisk begrænset del af verden.

10
13. december 2016 kl. 11:09

Er ikke 100%sikker, men mig bekendt er Amazon Prime Video stadig kun tilgængeligt i USA. Jeg har hørt om planer om langt større geografisk udbredelse, men det er mig bekendt ikke sket endnu. Hvis dette er korrekt, er det jo en oplagt forklaring på, hvorfor showet downloades ulovligt i så høj grad. Hvis de ikke vil sælge det til os, så har vi jo ikke andre muligheder for at se det, end at piratkopiere det. Har selv forsøgt at tegne abonnement for at se det hos Amazon, men får blot en meddelelse om, at de ikke sælger den service i Danmark. Har ikke downloadet det ulovligt endnu, men hvis ikke Amazon meget snart tilbyder en lovlig adgang til showet i Danmark, så bliver det da løsningen. Og det der koster Amazon indtægter er i så fald ikke, at folk piratkopierer, deres udsendelser, men at de ikke selv tilbyder folk at købe dem.

9
13. december 2016 kl. 10:52

Det du beskriver er den teoretiske maksimale indtjening fra dem, der har piratdownloaded videoerne. Måske også det Amazon vil kalde for værdien af videoerne.

Men det er kun hvis prisen ikke har indflydelse på købelysten at det beløb vil være det samme som tabt indtjening.

Men problemet går nok i sig selv hvis kvaliteten af The Grand Tour bliver på samme lave niveau. Det ser ud som om den hellige treenighed har valgt at tage alle de værste ting fra det gamle Top Gear (eksplosioner, ting der skal ødelægges, sære opfindelser osv.) og så mixe det med nogle nye dårlige ting (en kedelig bane, en kedelig/ucharmerende testkører osv.).

8
13. december 2016 kl. 10:30

Jo, det er da nemt ;-> Antal ulovlige downloads * pris + moms = Tabt indtægt

7
13. december 2016 kl. 09:30

Det så jeg da det blev sendt på TV3 var det vist - og BBC et eller andet. Sjovt program men ikke et jeg gad have et større abonnement på Amazon eller andet for at se.

En gang imellem overvurderes altså hvor spændende et enkelt program kan være for alle, selv om der naturligvis er dedikerede seere også til de tre herres gimmicks.

6
13. december 2016 kl. 09:16

"The Grand Tour launches in the UK, US, Germany, Austria and Japan this Friday, 18 November. In December, the show will premiere in 200 countries and territories around the world, exclusively on Amazon. Fans from around the globe will be able to catch up on all episodes aired to date. New episodes will be released weekly, every Friday, worldwide."

Når alle rundt omkring taler om show'et, hjælper det altså ikke at release det tidsforskudt, så man først kan se det senere.

"For our global fans who cannot wait for The Grand Tour's official worldwide launch in December, you can subscribe to our US Prime Membership to start streaming weekly episodes of The Grand Tour today."

Fair nok, men virker alle de features man får med i prime pakken når man nu betaler fuld pris for det, uden for US på et US abb.? eller er resten pånær GT geoblocked / limited, for så er det sgu en dårlig deal.

5
13. december 2016 kl. 08:23

Det er svært at udregne tabt fortjeneste, når produktet kun kan købes af få.

The Grand Tour hat stor nyhedsværdi, men Amazon har skudt sig selv i foden ved at geoblocke det. De lunkne anmeldelser sætter en dæmper på lysten til et Prime abonnement når det bliver muligt.

4
13. december 2016 kl. 07:37

"Ifølge Muso svarer pirateriet af alene første afsnit til en tabt indtjening for Amazon på 28 millioner kroner"

Drop nu den hypotetiske tabte indtjening. Hvis muligheden for at have set det gratis ikke havde været der, er det ikke 100% af dem som havde betalt for indholdet.

3
12. december 2016 kl. 16:51

Nu kender jeg ikke til indholdet på Amazon Prime (eller platform og pris);

Men når så stor en del af piratkopieringen sker i et land hvor servicen er tilgængelig - så kunne et spændende tankeeksperiment være om det er et resultat af at resten af servicen ikke er synderligt interessant (udbud, pris, teknisk platform faktorer)?

Simpelthen kan det tænkes at Grand Tour er en for stor succes ift. hvad resten af platformen kan bære?

Men naturligvis kan det også være meget mere simpelt. Når tallene er så faldende, og hvis de forsætter med at falde, kunne det også blot tænkes at det primært er nyhedsværdien fordi der jo ikke findes mange der ikke kender til Clarkson, Hammond og May og hele historien omkring fyringen - og folk ville så blot se det og sammenligne med det nye Top Gear.

2
12. december 2016 kl. 16:14

Ganske enkelt ved at det ene tal gælder for et forløb som strækker sig over mindre end en måned og det højere tal strækker sig over 6-9 måneders downloads