Amazons Grand Tour tager prisen som det mest piratkopierede show nogensinde

Illustration: Amazon
Piraterne har kastet sig over det genoplivede bil-show.

Netpirater har tilsyneladende en forkærlighed for biler.

I hvert fald slår Amazons bil-show Grand Tour alle rekorder, når det gælder at blive ulovligt downloadet.

Det skriver The Guardian.

Læs også: Amazon gør Top Gear-værters nye bilshow tilgængeligt i 200 lande

Første episode af showet, der bryster sig af tre tidligere værter fra BBC's Topgear, er blevet downloadet 7,9 millioner gange, oplyser analysehuset Muso. De to følgende afsnit er blevet hentet ned henholdsvis 6,4 og 4,6 millioner gange.

Og det gør programmet til det mest ulovligt downloadede tv-show nogensinde, lyder det fra Musos chief commercial officer, Chris Elkins.

»Det bryder skalaen i forhold til volumen. Det har overhalet alle de store show, inklusive Game of Thrones, på total-downloads på tværs af de forskellige platforme,« siger han til The Guardian.

Læs også: Amazon udfordrer Apple: Lancerer set-top TV-boks

Britiske pirater udgør størstedelen af de ulovlige seere - 13,7 procent af downloads ender i Storbritannien.

Ifølge Muso svarer pirateriet alene af første afsnit til en tabt indtjening for Amazon på 28 millioner kroner. Ikke desto mindre har Grand Tour også slået Amazons egne rekorder som det mest sete show på Amazon Prime.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Allan S. Hansen

Nu kender jeg ikke til indholdet på Amazon Prime (eller platform og pris);

Men når så stor en del af piratkopieringen sker i et land hvor servicen er tilgængelig - så kunne et spændende tankeeksperiment være om det er et resultat af at resten af servicen ikke er synderligt interessant (udbud, pris, teknisk platform faktorer)?

Simpelthen kan det tænkes at Grand Tour er en for stor succes ift. hvad resten af platformen kan bære?

Men naturligvis kan det også være meget mere simpelt. Når tallene er så faldende, og hvis de forsætter med at falde, kunne det også blot tænkes at det primært er nyhedsværdien fordi der jo ikke findes mange der ikke kender til Clarkson, Hammond og May og hele historien omkring fyringen - og folk ville så blot se det og sammenligne med det nye Top Gear.

 • 3
 • 0
#6 Michael Hansen

"The Grand Tour launches in the UK, US, Germany, Austria and Japan this Friday, 18 November. In December, the show will premiere in 200 countries and territories around the world, exclusively on Amazon. Fans from around the globe will be able to catch up on all episodes aired to date. New episodes will be released weekly, every Friday, worldwide."

Når alle rundt omkring taler om show'et, hjælper det altså ikke at release det tidsforskudt, så man først kan se det senere.

"For our global fans who cannot wait for The Grand Tour's official worldwide launch in December, you can subscribe to our US Prime Membership to start streaming weekly episodes of The Grand Tour today."

Fair nok, men virker alle de features man får med i prime pakken når man nu betaler fuld pris for det, uden for US på et US abb.? eller er resten pånær GT geoblocked / limited, for så er det sgu en dårlig deal.

 • 3
 • 0
#7 Denny Christensen

Det så jeg da det blev sendt på TV3 var det vist - og BBC et eller andet. Sjovt program men ikke et jeg gad have et større abonnement på Amazon eller andet for at se.

En gang imellem overvurderes altså hvor spændende et enkelt program kan være for alle, selv om der naturligvis er dedikerede seere også til de tre herres gimmicks.

 • 1
 • 0
#9 Lars Pedersen

Det du beskriver er den teoretiske maksimale indtjening fra dem, der har piratdownloaded videoerne. Måske også det Amazon vil kalde for værdien af videoerne.

Men det er kun hvis prisen ikke har indflydelse på købelysten at det beløb vil være det samme som tabt indtjening.

Men problemet går nok i sig selv hvis kvaliteten af The Grand Tour bliver på samme lave niveau. Det ser ud som om den hellige treenighed har valgt at tage alle de værste ting fra det gamle Top Gear (eksplosioner, ting der skal ødelægges, sære opfindelser osv.) og så mixe det med nogle nye dårlige ting (en kedelig bane, en kedelig/ucharmerende testkører osv.).

 • 3
 • 1
#10 Simon Nielsen

Er ikke 100%sikker, men mig bekendt er Amazon Prime Video stadig kun tilgængeligt i USA. Jeg har hørt om planer om langt større geografisk udbredelse, men det er mig bekendt ikke sket endnu. Hvis dette er korrekt, er det jo en oplagt forklaring på, hvorfor showet downloades ulovligt i så høj grad. Hvis de ikke vil sælge det til os, så har vi jo ikke andre muligheder for at se det, end at piratkopiere det. Har selv forsøgt at tegne abonnement for at se det hos Amazon, men får blot en meddelelse om, at de ikke sælger den service i Danmark. Har ikke downloadet det ulovligt endnu, men hvis ikke Amazon meget snart tilbyder en lovlig adgang til showet i Danmark, så bliver det da løsningen. Og det der koster Amazon indtægter er i så fald ikke, at folk piratkopierer, deres udsendelser, men at de ikke selv tilbyder folk at købe dem.

 • 4
 • 0
#11 Kim Kaos

Man sætter en massiv hype i gang og alle fans verden over vil se det nye Topgear - så lang så godt.

Så er der en eller anden overklump der beslutter at man kun udsender showet til begrænset del af fanbasen.

Resultatet bliver at alle dem der står parate til at betale for showet enten kan sætte sig ned og mugge over de er blevet snydt og de først kommer til at se det i en fjern fremtid eller så kan de finde frem til de mere grå dele af nettet og suge showet ned og se det gratis.

Geoblocking og alt det andet fis er som regel årsagen til at folk vælger at "pirate" ting.

Vi betaler jo gladeligt for 2-3 steamingstjenester og vi skulle jo nok kunne finde en 100-mand mere i budgettet hvis der dukker en mere op med et godt indhold.

Hvis Amazon taber penge så er det sgu deres egen skyld og det er lidt sært at en virksomhed der handler med hele verden endnu ikke har fattet at det er oldnordisk at kun sende ens programmer ud til en geografisk begrænset del af verden.

 • 3
 • 0
#12 Carsten Junge

Amazon Prime er tilgængeligt i Tyskland, hvor jeg bor og koster ca 50 €, jeg har brugt det for at kunne købe vare uden forsendelsesomkostninger, film og musiktjenesten kom senere med den første Amazon Fire box, der kostede 50 €. Tjenesterne kan ikke endnu sammenlignes med andre streamingtjenester, dertil er udbuddet for ringe, men det kommer måske, således bruger jeg boxen mest til at streame Spotify til mit anlæg. Hvis man er fan af de tre fra deres Top Gear tid, så er det nye show sikkert godt, jeg er ikke fan og finder, at det handler mest om de tre og ikke om ret meget andet. Det er mig ubegribeligt, hvorfor det er så populært, men man skal nok være fan for at forstå det. For mig er showet gratis dvs. Del af Amazon Prime pakken.

 • 0
 • 0
#13 Kim Kaos

Nu er Amazon Prime kommet til Danmark og for sølle 2,99 euro pr. mnd. kan man se alle deres serier og film inkl. Det nye Topgear.

Og de har fået masser af kunder i butikken og fjernet en god grund til at "pirate".

Nu mangler vi bare at dele af branchen og politikerne vågner op og fjerner geoblocking og alt det andet der forhindre folk i at se alle de film og serier de gider at betale for.

Først når man til en rimelig pris kan få sine serier og film i HD mv. så er der ingen der gider at bruge tid på at suge ulovlige film i en tvivlsom kvalitet.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere