Amazon Web Services ser 'dybt på' Danmark: »Vi vil have fysisk infrastruktur i alle storbyer i Norden«

Danmark ligger strategisk placeret, ikke kun i forhold til Norden, men også til global ekspansion, lyder det fra Amazon som argument for, at man også her vil etablere fysisk infrastruktur.

»En udvidelse på det danske marked giver bestemt mening. Danmarks placering er meget strategisk. Når vi lægger vores første zone med tre datacentre i stockholmsregionen, er det første af flere skridt i Norden for at sikre, at også kunder i København, Oslo m.fl. kan få høj ydelse og lav forsinkelse. Vi ønsker at have fysisk infrastruktur i alle storbyer. Vi begynder i Sverige, men forventer, at ekspansionen fortsætter. Derudover fortsætter vi med at sætte hold på hvert marked. Vi har hold i Sverige, har også åbnet i Finland og ser dybt på Danmark. Kunderne ønsker et lokalt hold.«

Den siger Darren Mowry, som indtil maj 2017 var nordisk direktør og nu er europadirektør for Amazon Web Services (AWS) forretningsudvikling, til business.dk.

Dermed bekræfter han i realiteten, at Amazon på et tidspunkt også vil bygge it-infrastruktur, hvilket altså meget vel kan være et datacenter, i Danmark. Og han forklarer også, hvorfor Norden er interessant:

»Norden er et fascinerende marked. Det er mindre end andre lande som Tyskland og Storbritannien målt på befolkning og bruttonationalprodukt, men er en af de hurtigst voksende forretninger, og jeg elsker i den interne konkurrence at spørge, hvorfor man i store lande ikke foretager innovative tiltag som i Norden. Hvor andre markeder er mere forsigtige, holder Norden accelerationen,« siger Darren ­Mow­ry til business.dk og slår ambitionerne fast:

»Udvidelse, udvidelse, udvidelse – med folk, lokationer og tilbud – i de næste år. Det lægger vi penge og muskler i. Morgendagens virksomheder er dagens iværksættere. Danmark ligger strategisk placeret, ikke kun i forhold til Norden, men også til global ekspansion. Det er første af flere skridt at udvide både infrastrukturen og forretningen her.«

Amazon Web Services var i april-juni på verdensplan Amazon-koncernens bedst indtjenende division.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere