Amazon vil stoppe politiets brug af deres ansigtsgenkendelses-teknologi i et år

Illustration: Bigstock
Både IBM og Amazon har i ugens løb erklæret sig skeptiske overfor ansigtsgenkendelse, men skepsissen er ikke delt af det danske folketing.

Amazon vil udsætte brugen af deres ansigtsgenkendelse-teknologi, Rekognition, hos det amerikanske politi i et år. Det sker efter at flere borgerrettighedsorganisationer, i kølvandet på de amerikanske protester, har anklaget teknologien for at have en bias i forhold til hudfarve. Teknologien skulle efter sigende være mere tilbøjelig til at fejlbedømme ansigter af ikke-hvide. Det skriver Wall Street Journal.

»Vi håber, at dette etårige moratorie (red. udsættelse) kan give Kongressen nok tid til at indføre passende regler, og vi står klar til at hjælpe, hvis man beder om det,« skriver Amazon i en pressemeddelelse.

En uge med ansigtsgenkendelse-nyheder

Nyheden er ikke den første, der omhandler ansigtsgenkendelse i denne uge. Tidligere på ugen offentliggjorde IBM en beslutning om at sætte en stopper for al udvikling af ansigtsgenkendelses teknologi. I samme omgang tog selskabet afstand fra teknologien.

Herhjemme er skepsissen imod teknologien ikke så stor. I hvert fald ikke i folketingssalen, hvor et flertal i mandags nedstemte et lovforslag om at forbyde myndighederne at bruge teknologien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere