Amazon udfordrer Apple: Lancerer set-top TV-boks

Illustration: Android Logo
Amazon forsøger nu at udvide sit imperium yderligere ved at lancere Fire TV, der skal give konkurrence til Apple TV. Fire TV tilbyder desuden gaming.

Amazon beviste med sin Kindle, at de kan meget mere end bare at levere fysiske bøger, og derfor har virksomheden nu fået blod på tanden.

Fra dags dato kan man for 99 amerikanske dollar, godt 535 danske kroner, erhverve sig Amazons set-top TV-boks, der er blevet døbt Fire TV, skriver flere internationale medier, heriblandt BBC.

Grundlæggende set er det en direkte konkurrent til Apple TV. Fire TV er internetforbundet, kan streame videoer og har forskellige applikationer tilknyttet, som eksempelvis Netflix.

Desuden kan Amazon også prale af, at Fire TV kan blive brugt til spil. Amazon har indgået alliancer med velansete spiludviklere som Sega, EA og Disney, og det forlyder, at der i næste måned vil være tusinder af Android-baserede spil tilgængelige på Fire TV.
Konkurrencen bliver dog hård.

Læs også: Google køber gaming controller-virksomhed

Ifølge salgstal skulle Apple have solgt ti millioner eksemplarer af Apple TV sidste år, mens Google også for nylig kom på banen med sin dongle, Chromecast, som også vil kæmpe om markedsanddele.

»Det er ligesom, hvis Dr Pepper udfordrede Coca Cola eller Pepsis imperier. Apple er der allerede, Google tilsluttede sig sidste år,« siger analytiker Jonathan Doran fra virksomheden Ovum, der dog peger på, at Amazon har en fordel, da de har meget egetindhold, de kan bruge på Fire TV.

Undersøgelser har vist, at de af Amazons brugere og kunder, der har en Kindle, i gennemsnit bruger næsten 2.400 kroner mere om året hos Amazon sammenlignet med resten af kunderne.

Derfor bliver den store satsning formentlig også et egetprodukt. Apple lancerede i 2011 sin Instant Video Service, hvor der er investeret mange penge i, at Amazon Prime-kunder har et stort udvalg af videoer og film, de kan streame for et månedligt pengebeløb.
Netop det træk skader brugerne, mener analytiker Jonathan Doran.

»Der kan være for mange ting at vælge i mellem, og vi mangler stadig at se en enhed, der tilbyder alle de samme tjenester,« siger han til BBC.

»Folk bliver tvunget til at skifte mellem de forskellige enheder for at få det forskellige indhold.«

SE SPECIFIKATIONER FRA AMAZON HER

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere