Amazon tvinges til at frigive optagelser fra Echo-højtaler

12. november 2018 kl. 09:0429
Amazon tvinges til at frigive optagelser fra Echo-højtaler
Illustration: Amazon.
Data fra en Echo-smart speaker fra Amazon søges udleveret fra it-giganten, da optagelser og metadata kan hjælpe med at opklare mordet på dens ejere. Amazon har tidligere modsat sig lignende begæringer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En makaber mordsag fra 2017 i Farmington, New Hampshire, kan nu afgøres af optagelser fra en Echo-smart speaker. Dommeren i sagen, Steven M. Houran, har pålagt Amazon at udlevere alle optagelser fra speakeren samt yderligere data – eksempelvis informationer om, hvilke telefoner der var parret med speakeren.

i 2017 blev parret Christine Sullivan og Jenna Pellegrini stukket ihjel i deres hjem i Farmington, New Hampshire. De blev fundet under en presenning, og mordvåbnet, en kniv, blev fundet nedgravet i nærheden. Tiltalte er Timothy Verrill, og han har erklæret sig uskyldig – men i køkkenet, hvor Christine Sullivan formodes dræbt, stod der en Echo-højttaler fra Amazon. Politiet konfiskerede højtaleren som bevismateriale som en del af deres efterforskning, og nu håber de, at den kan blive et afgørende bevis i sagen.

Det skriver Ars Technica

Tidligere Echo-sag

I en tidligere mordsag fra delstaten Arkansas blev en Echo-højttaler også anvendt som bevismateriale. Her modsatte Amazon sig i starten og forsøgte at få underkendt udleveringskendelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Amazon ønsker ikke at hindre nogen lovlig efterforskning, men forsøger i stedet at beskytte sine kunders privatliv, når regeringen prøver at få deres data fra Amazon, især når data kan inkludere indhold, som er beskyttet af First Amendment (afsnittet om religionsfrihed, ytringsfrihed, forsamlingsfrihed og pressefrihed i den amerikanske grundlov, red.),« skrev Amazons advokater dengang.

Amazon endte til sidst med at udlevere Echo-data til domstolen.

29 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
29
14. november 2018 kl. 10:20

Men den forstår vel heller ikke ret meget andet?

Den deltager ikke i diskusioner om filosofiske emner :) Men forstår fint f. eks. "Afspil Pink Floyd" => spiller alle sange med PF på tilgængelige medier i alfabetisk orden :/

Diskusionen gik på om man kunne omsætte tale til (digitale) ord uden at det kræver "Al for meget datakraft". I og med den kan forstå (1) gadenavnene i hele DK (2) navne og titler på de kunstnere jeg har musik med - som dens SW jo ikke kan kende i forvejen - så mener jeg svaret er ja.

Skal siges at pålideligheden ved musikvalg bliver dårligere jo mere musik der er adgang til; når den matcher både kunstner, album og sangtitler så er der stor risiko for "fejlhøring".

27
13. november 2018 kl. 10:11

Al for meget datakraft nødvendig... derfor

Min bil forstår når jeg siger adressen som GPS skal navigere til. By, gadenavn, husnr. Det fungerer meget tæt på perfekt, og den er ikke online. Mere kræver det altså ikke: En ARM Cortex A9 / 1 GHz, single core.

25
13. november 2018 kl. 09:50

Apple prøver ihæderligt på ikke at falde i dette hul og Microsoft er et sted hvor de er fristet men på samme tid ikke rigtigt tør jage folk væk (heldigvis).

Nej, og præcist derfor mener jeg at vi skal tvinge dem ud af busken med en obligatorisk mærkningsordning, og gerne inden det er for sent.

Mærkningen skal ikke kun stå på æsken i butikken, det skal også oplyse os andre om, at det vi siger, når vi er på besøg hos andre, bliver sent ud på nettet.

24
13. november 2018 kl. 08:59

Det ændrer jo ikke på af jeg forventer af så snart af den ønskede kommando er udført bliver optagelsen slettet

Du må virkeligt sætte dig ind i ideen set fra deres perspektiv, du får ikke alle de smarte gimmicks fordi de vil gøre dig en tjeneste - de (Amazon, Google, Facebook, etc.) vil gerne vide alt om os så de kan sende de reklamer/tilbud i hoved på os som vi reagerer på, det er det de tjener pengene på. Vi er deres malkekøer. Jo mere de ved om os desto sværere bliver det at forlade dem - for de gør det hele så nemt for os...

Apple prøver ihæderligt på ikke at falde i dette hul og Microsoft er et sted hvor de er fristet men på samme tid ikke rigtigt tør jage folk væk (heldigvis).

23
13. november 2018 kl. 07:52

Det er vel grunden til at Amazon ikke er så villige til at hjælpe, at de netop gemmer private samtaler.

21
12. november 2018 kl. 18:31

Siden echelon var toppen af poppen er overvågningen bare øget. En dags tid vil det være lyddata fra din slukkede! mobil, der kommer i domstolenes søgelys. Der har været en del eksempler på, at telefoner, der ikke er overvåget, har fået gendannet samtaler efterfølgende. En dags tid når vi vel til, at almindelige samtaler kan gendannes uden du eller samtalepartneren har en telefon med. Fx ved at kombinere lyd fra mobiler i nærheden. Og andre kilder. Sølvpapirhatte er ikke hvad de har været.

19
12. november 2018 kl. 16:20

Nej, jeg forbeholder mig bare retten til af være naiv ....

Her er jeg på Povls side ... hvorfor???

Al for meget datakraft nødvendig... derfor.

To bemærkninger:

  1. Er det ikke mest af alt en bekvem undskyldning?
  2. Hvis det ikke kan gøres ordentligt, så skal man helt lade være.

Indtil da, kan man passende forlange skrig-gule advarselsmærkater om faren for aflytning på alle døre til rum, hvor der står sådanne apparater (lige som dem, vi skal nok til at have op hos lægerne)

17
12. november 2018 kl. 16:06

Velkommen til hvorfor Google Assistant og Alexa ALDRIG kommer inden for mine døre.

Men har du så en Apple telefon, eller en nyere bil ?

Eller snart en hvilken som helst dims, der mere ind gerne vil koble sig op til nettet.

Hvis du ikke tillader det, så er det vel et sprøgsmål om tid, inden alle hvidevare her indbygget Mobilnet med "SIM" eller andre teknologirer. Som hvis du ikke tilader dem at ringe hjem, betyder at de ikke virker, eller du mister din garanti.

Så ikkke et øjeblik for tideligt vi fik GDPR, og når de 4-5 store har fået "en på hatten" så er bliver det tid for kina dimser, og alle de andre aplicationer og ting, som meget gerne vil have en mail konto for at fungere optimalt.

Men jeg tror at Amazon helt oprigtigt gerne vil have at kunder har privacy. Noget som ikke gælder for GOOGLE da de jo lever af disse indsamlet data. De lever af at sægle, service, og ting også via DOT/ECHO-Alaxa. Og manglende tiltro vil betyde manglede salg. Så der kommer formodeligt mere privay til Amazon tejenster. Mener at man allerede nu, kan bede Aleax om IKKE at gemme kommandoer og optaget Lyd.

-Nu har V2 en MEGET dårligt kommentator/forum. Så jeg kan ikke lige lægge en billedet op, af hvordan det ser ud. Her vil et enkelt billede sige mere, ind mine mange ord. Aleax kommer ikke til at domfælde en ejer for mord. - Desuden så tror jeg, om der gemmes ting oplysninger eller ikke, at påstanden som "sådan -tingeste-aldrig kommer inden for min døren" Kommer til at være ligesom - "jeg skal aldrig have en smartphone"

Det er også derfor der skal være styr på GPPR, Privacy og regler for dette. Tror at AMAZON/APPLE heller ind gerne vil det samme. og måske så FACEBOOK/GOOGLE følger trop, for ikke at blive fravalgt. Hvis myndigheder tror, at de har fundet en ny guldgrupppe af informationer. så bliver resultatet og modsvaret fra borgere. bare det samme som med WWW og kryptering.

Meget "smarthome", kan tages hjem med et raspberry pi, andurino, og
"Don't want to rely on the big names? Try this private DIY home controller" - Things Gateway og HUB og og ligende.

15
12. november 2018 kl. 15:46

Kan man overhovedet få et TV uden stemmestyring efterhånden? Ville virkelig gerne være foruden.

Ind til videre kan jeg leve uden TV, men hvis jeg vælger at få et, så må jeg kunne ødelægge mikrofonen på en eller anden måde.

14
12. november 2018 kl. 15:43

Husk også det, når du går ned og køber nyt Samsung fjernsyn med stemmestyring, eller i det hele taget al elektronik (ikke kun fra Amazon) med stemmestyring. ;-)

Nu nøjes jeg med af være sur på Amazon, det gør det hele så meget nemmere

13
12. november 2018 kl. 15:42

Velkommen til hvorfor Google Assistant og Alexa ALDRIG kommer inden for mine døre.

Siri har jeg ladt ind fordi den er dum som en dør, men jeg har slået Hey Siri fra, slået Siri generelt fra, og jeg køber aldrig en smart-speaker. Jeg er meget skeptisk over for Siri, men jeg ved ikke hvordan jeg slipper af med de her "fantastiske assistenter". Jeg stoler dog mest på Apple fordi deres eget firma vil blive alvorligt truet, så der er større chance for, at de kan sætte sig ind i problemet.

Jeg stoler simpelthen ikke på de her IT-giganter over en dørtærskel.

Min største bekymring lige nu er, om Microsoft er blevet kreative med Cortana. Jeg har slået skidtet fra, men jeg har ikke været i stand til at fange den i noget ind til videre.

11
12. november 2018 kl. 13:36

... jeg skal da helt klart ikke have noget microfoner fra Amazon inden for i mig hjem

Husk også det, når du går ned og køber nyt Samsung fjernsyn med stemmestyring, eller i det hele taget al elektronik (ikke kun fra Amazon) med stemmestyring. ;-)

Amazon, Apple, Google, Samsung. Whoever. Efter min mening mangler de alle at demonstrere en vilje og evne til at sætte forbrugernes privacy øverst.

Hvis man er i tvivl om hvor god genkendelsen er med "cloud" teknologi, kan man lidt og se hvad f.eks. en Chrome browser kan, ved at kigge påhttps://webcaptioner.com/

9
12. november 2018 kl. 13:10

Hvorfor er der data der kan frigives ?

Fordi Echo ikke har noget "intelligens" selv og al behandling foregår på Amazons servere, derfor skal Echo sende alt hvad der foregår.

Siri genkender "Hey Siri" lokalt på enheden og sender det følgende til Apple.

7
12. november 2018 kl. 12:39

Det gør google home også. Man kan gå ind og se oversigten på sin home konto.

6
12. november 2018 kl. 12:39

... jeg skal da helt klart ikke have noget microfoner fra Amazon inden for i mig hjem

Husk også det, når du går ned og køber nyt Samsung fjernsyn med stemmestyring, eller i det hele taget al elektronik (ikke kun fra Amazon) med stemmestyring. ;-)

5
12. november 2018 kl. 12:38

Tale genkendelsen kører som regel i skyen. Det kan godt være du kan få noget software, der kører lokalt, men det bruger nok flere kræfter end en højtaler har.

4
12. november 2018 kl. 12:14

Så den kan blive bedre til at forstå dig. Men det har ikke noget med den enkelte enhed at gøre. Det er ikke en løbende optagelse. Men en optagelse af din stemme, når den har efterkommet, eller forsøgt at efterkomme din ordre. Hvis den har reageret forkert, kan du så på hjemmesiden rette det til hvad den skulle gøre. Andre "add-on" kan sikkert gøre gemme mere.

Man kan selv slette alt, hvad den har gemt, man må så håbe at Amazon ikke har en kopi. For så er det vel først at det mange vil smide dem ud.

Men som jeg husker det. Så er det 2 forskellige problemstillinger i de 2 sager, Hvis det er ejeren som er slået dræbt, så synes jeg man må formode at de gerne vil give adgang til informationer, der kan opklare forbrydelsen.

I den anden sag, var det ejeren som var mistænkt, (som jeg husker) og hvis det er tilfældet, så rejser det nogle sprøgsmål.

En svar kan være at amazon må se at få krypteret informationer, så det kun er ejeren som kan tilgå enheden. Lige som på Apple.

3
12. november 2018 kl. 12:06

Skal optagelsen overhovedet sendes nogen steder? Lyden skal vel bare konverteres til tekst-kommandoer, inden der sendes?

1
12. november 2018 kl. 10:05

Hvorfor er der data der kan frigives ?

Jeg havde da forventet af så snart af højtaleren havde registreret om der der skulle udføres en kommando så blev optagelsen slettet

Her er der en optagelses som der er foretaget i 2017, som Amazon stadig har, jeg skal da helt klart ikke have noget microfoner fra Amazon inden for i mig hjem