Amazon trækker i land: kryptering af Fire Phone og Kindle bliver genindført

Krypteringsfunktion blev fjernet i september, men sagen fik først stor medieomtale, da en opdateret version af operativsystemet blev rullet ud til kunder med ældre enheder i forrige uge.

Kunder, privacyorganisationer og sikkerhedseksperter reagerede med vantro, da det kom frem, at Amazon havde fjernet muligheden for at kryptere lokalt indhold på enheder med Fire OS 5, som er det Android-baserede operativsystem til bl.a. Fire Phone og Kindle.

I weekenden meddelte selskabet imidlertid, at man går tilbage til udgangspunktet:

»Vi genindfører muligheden for fuld diskkryptering med en opdatering til Fire OS, som udkommer i løbet af foråret,« siger en talsperson i Amazon Robin Handaly til Reuters.

Amazon har oplyst, at kryptofunktionen var en af flere enterprise-funktioner som de valgte at fjerne, fordi kunderne kun anvendte den i lille omfang.

Bruce Schneier i offensiven

Den kendte sikkerhedsekspert Bruce Schneier var blandt dem, som reagerede på den fjernede diskkryptering. Ifølge Reuters har han kaldt Amazons første beslutning for "idiotisk".

Egentlig forsvandt krypteringsfunktionen allerede i september med lanceringen af Fire OS 5, men sagen fik først stor medieomtale, da en opdateret version af operativsystemet blev rullet ud til kunder med ældre enheder i forrige uge.

Amazon er blandt de selskaber, som har skrevet under på en støtteerklæring til Apple i sagen mod FBI, som kræver at kryptering på en iPhone fjernes.

Læs også: FN: FBI-sejr i Apple-sagen kan være en ren foræring til totalitære regimer

Fire-serien anvendes både i e-bogslæsere, én smarttelefon, mini-pc'er og tablets.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017