Amazon skal stå skoleret: Politikere bekymret for privacy i Silk-browseren

19. oktober 2011 kl. 11:463
Den amerikanske kongres vil have svar på, hvordan Amazons browser Silk håndterer privacy.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Amazon skal nu gøre rede for privatlivsbeskyttelsen i den nye browser Silk overfor den amerikanske kongres. Det sker efter demokraten Ed Markey har stillet spørgsmålstegn ved håndteringen af privacy, skriver Infoworld.

Ed Markey vil have, at Amazon skal gøre rede for, om firmaets browser indsamler informationer omkring brugeren. Det sker på baggrund af en artikel i New York Times tidligere på måneden, hvor der stod, at Silk ”kan give Amazon en unik indsigt i klik på nettet, købsmønstre og medievaner hos brugerne”. Ed Markey er bekymret over, at Amazon i princippet ville kunne vide alt om forbrugerne:

»Jeg er bekymret for, at en sådan kombination (af browser og indsamling af informationer, red.), vil give Amazon muligheden for at indsamle og bruge en kæmpe mængde information omkring brugernes internet- og købevaner,« skriver Ed Markey til Amazons direktør, Jeff Bezos i et brev.

I brevet fremgår også fire konkrete spørgsmål, som senatoren ønsker svar på fra Amazon:

Artiklen fortsætter efter annoncen

1) Hvilken information har Amazon tænkt sig at indsamle om brugerne af Kindle Fire?

2) Hvordan vil Amazon bruge denne information? Har Amazon planer om at sælge, udleje eller på anden måde gøre kundeinformationen tilgængelig for andre firmaer? Hvis ja, hvilke firmaer?

3) Hvordan vil Amazon viderebringe privatlivspolitikken til brugere af Fire og Silk?

4) Hvis Amazon har planer om at indsamle information omkring brugernes internetvaner, vil brugerne så have mulighed for aktivt at skulle tilmelde sig muligheden for at dele sine data?

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
20. oktober 2011 kl. 12:27

Er den nogen der har styr på hvad det er for en teknologi der er så problematisk i Silk? Hvad jeg lige har læst er det vel bare noget med at de "pakker siden sammen" på server siden til et eller andet proprietært format, som så fylder mindre og kan vises af browseren. Det er vel det samme som Opera's mobil browsere har gjort i årevis?

1
19. oktober 2011 kl. 12:41

Ellers ville de vel nok gå helt grassat!