Amazon satser på små spilvirksomheder: Giver startups halv million i cloud-kredit

Norden er centrum for en bølge af succesfulde spilvirksomheder. Amazons sky vil vinde deres gunst, mens de er stadig er i startupfasen.

Stockholm. Norden har tilsluttet sig Japan, Korea og USA på listen over toneangivende regioner, når det kommer til spiludvikling. De skandinaviske lande yder langt over sin vægtklasse på det globale spilmarked, fastslår Eric Morales, der er AWS-chef for nordiske startups og spilvirksomheder.

Af de fem største handler, der nogensinde har fundet sted i spilindustrien, er fire af dem sket i norden og med nordiske spilvirksomheder. Det er virksomheder som danske King, finske Rovio og svenske Mojang, der pryder toppen af statistikken. Og alle er kunder hos AWS.

Læs også: Amazons sky gør klar til at indtage Danmark: Jeg forstår godt, hvis I er nervøse

»Spilindustrien er et kæmpe fokusområde for os. Vi ville ikke have investeret i en spilmotor, hvis det ikke var tilfældet,« understreger Eric Morales under et interview med Version2 i Stockholm.

Tag interaktionen til nye højder

Spilmotoren hedder Lumberyard. Den er sammensat af grafikmotoren fra den populære Cryengine og moduler fra Amazon - herunder AWS og streamingtjenesten Twitch, som bruges til at livestreame spil.

»Twitch er en stærk og indflydelsesrig platform,« siger Eric Merales til Version2 på Amazon Web Service Summit i Stockholm.

»Vi arbejder hårdt på at integrere AWS og Twitch,« forklarer han.

Hvordan skal det fungere?

»En af mine yndlingsfunktioner, vi har lavet til Twitch, er JoinIn. Hvis du spiller et spil og streamer det på Twitch, skal du med et klik kunne invitere andre ind i spillet,« fortæller Eric Morales.

Læs også: Amazon frigiver spilmotor til gratis brug

Potentielt kan Twitch-seerne trykke på en knap i video-feedet, hvorefter spillet vil åbne, og seeren kan således slutte sig til det spil, han eller hun netop har set på. Funktionen er stadig relativt ny, men klar til brug.

»Det tager interaktionen til et helt nyt niveau,« fastslår Eric Morales og tilføjer, at integrationen med Twitch vil blive bredere i fremtiden.

Samtidig skal lumberyard-motoren sammen med AWS-integration gøre det let at bygge spil med multiplayerfunktion.

Kredit til startups

Fokus på startups træder igennem på konferencen i Stockholm. Her er gennemsnitsalderen formentlig 10 år lavere end ved de fleste it-konferencer, og starups fylder en stor del af keynoteprogrammet.

Læs også: Microsoft køber firmaet bag Minecraft for 14,4 milliarder kroner

AWS går da også aktivt til værks, når det kommer til at hverve entreprenørerne. Programmet AWS Active tilbyder gratis arkitekturvejledning til udviklere, der knokler i kælderen med en spilidé. For startups, der har fundet vej til investorer eller inkubatorer i AWS's netværk, tilbyder AWS kredit i cloud-butikken for op til 100.000 dollars - eller næsten 650.000 kroner - over en periode på et år.

»Vi ønsker, det skal være et win win scenarie. De skal have mulighed for at arbejde med deres ide, uden at bekymre sig om virtuelle maskiner,« siger Eric Morales.

Flere brugere end Twitter

Ikke mindst ønsker AWS, at den næste nordiske spilsucces også er i Amazons fold.

Spilvirksomheden Supercell har idag flere aktive brugere end Twitter. Da det seneste spil - Clash Royale - blev udgivet globalt nåede det 100 millioner daglige brugere.

Læs også: AWS-køb er tegn på at cloudkrigen bevæger sig fra pris til teknologi

For Eric Morales, der efter eget udsagn bruger al for meget tid på computerspil, er det lidt af en drøm at arbejde helt tæt på det nordiske spiludviklermiljø.

»Det er fedt at være en del af, for mig. Jeg er selv en stor spilnørd. Jeg spiller Minecraft hver dag, så det har været fedt at arbejde sammen med en virksomhed som Mojang. Og det tror jeg er unikt for norden, for den oplevelse havde jeg ikke i New York.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere