Amazon planlægger intens kameraovervågning af medarbejdere

4. februar 2021 kl. 14:094
Amazon levering
Illustration: Amazon.
Amazon vil overvåge medarbejdere med kameraer i virksomhedens leveringsbiler. Ifølge tech-giganten skal data skal bruges til evaluere førernes arbejde og forbedre deres sikkerhed.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Amazon planlægger at installere kameraer i sine leveringsbiler, så man bedre kan holde øje med medarbejderne, når de leverer pakker.

Det skriver The Verge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet leveres af virksomheden Netradyne, som står bag Driveri - en platform, der bruger kameraer og kunstig intelligens til at analysere førerne. Systemet indsamler data, der bruges til at evaluere de enkelte førere, samtidig med, det under kørslen giver føreren beskeder som »distraheret kørsel« og »sæt venligst farten ned«.

»Vi leder altid efter innovative måder at styrke vores føreres sikkerhed på. Det er derfor, vi har indgået et samarbejde med Netradyne for at forbedre førerens oplevelse,« siger Karolina Haraldsdottir, Chef for Amazons ‘last-mile safety’, i en marketingsvideo.

Kameraerne optager hele tiden, og data sendes direkte til Amazon. Dog kan føreren deaktivere kameraet - men kun når bilen er slukket.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
5. februar 2021 kl. 12:44

Formentligt forårsaget af lave lønninger der nødvendigør 2 jobs.

3
5. februar 2021 kl. 12:20

dernæst medarbejderne.

Det næste bliver vel kundernes naboer?

2
4. februar 2021 kl. 20:13

over at dette ikke allerede er gældende hos Amazon.

HVORDAN ER HAN ELLERS BLEVET SÅ RIG, vi ved jo alle at kameraovervågning er NØDVENDIGT for at kunne være konkurrencedygtig nu om dage.

Men de har nok fået inspiration fra danskerne, og de ultra-kriminelle fiskere (som alle har maskingevær med om bord) som staten vil have i nettet: https://www.dr.dk/nyheder/regionale/nordjylland/staten-vil-overvaage-fiskere-paa-deres-egne-kuttere-vi-har-ikke-noget

1
4. februar 2021 kl. 14:29

Cyberdyne (næsten) og "Driveri".

Jeg tror af en eller anden grund ikke, at chaufførerne bliver glade for dette hensyn til deres sikkerhed. Det minder alt for meget om Metropolis og Moderne Tider.