Amazon-patent: Alexa skal kunne vurdere, om du er syg og deprimeret

Illustration: Andrey Suslov/Bigstock
Et nyligt udstedt patent beskriver, hvordan stemmeassistenter kan opdage brugerens fysiske og psykiske tilstand baseret på stemmeinput og bruge oplysningerne til at afspille ekstremt målrettede reklamer.

Amazon har patenteret teknologi, der kan lade Alexa analysere brugeres stemmer for at vurdere deres fysiske og psykiske tilstand og sælge produkter på den baggrund.

Det skriver Ars Technica.

Patentet med navnet 'Voice-based determination of physical and emotional characteristics of users', blev udstedt tirsdag i denne uge.

Det beskriver en stemmeassistent, der kan opfange unormale fysiske og følelsesmæssige tilstande og bruge oplysningerne til ekstremt målrettede reklamer.

Læs også: Få firmaer ved mere om os end Amazon og Google. Og nu får de en lyttepost i vores hjem

»For eksempel fysiske tilstande som ondt i halsen eller hosten kan muligvis afgøres delvist baseret på stemmeinputtet fra brugeren, og følelsesmæssige tilstande som en ophidset tilstand eller en trist tilstand kan muligvis afgøres delvist baseret på stemmeinput fra en bruger,« står der i patentet.

Hvis brugeren for eksempel har ondt i halsen, kan Alexa så bruge de indsamlede oplysninger til at reklamere for hals-tabletter.

»En bestemt fysisk og/eller følelsesmæssig tilstand kan give mulighed for at yde ekstremt målrettet lydindhold som lydreklamer eller -promoveringer til brugeren,« står der i patentet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Kenn Nielsen

Således sikrer vi banker/forsikringsselskaber bedre rentabilitet.

Hvem vil ikke gerne have muligheden for at trække sig fra et allerede indgået væddemål, man ser ud til at tabe ?

K

 • 10
 • 0
Hans Nielsen

Ansvarspådragende ? Hvis man ved nogen er syg, også ikke reagere korrekt på det.

Måske bliver det "kun" ulovligt i Danmark. Men der kan falde nogle store erstatninger i USA.

Hvis de diagnosticere en selvmordstruet, og giver en reklame for lykkepiller, som øger risikoen for selvmord. I stedet for at underrette egen læge. De efterladte kan blive rige :-(

 • 1
 • 0
Ditlev Petersen

ville være reklamer for bedemænd, hvis man hostede lige vel meget i nærheden af Alexa. Altså i forvejen kender vi den historie, om en pige, der fik reklamer for babyudstyr på grundlag af hendes søgemønster. Noget til befippelse for hendes fader (hun boede hjemme). Muligvis kan søgehistorikken også knytte personer sammen (en oplevelse fra i sommer tyder på det). Jeg tør efterhånden ikke google noget, da jeg aldrtig ved, hvem der udleder hvad af det.

 • 4
 • 0
Hans Nielsen

... til ikke at få den slags inden for dørene.

Og du har ingen mobil, SmartTV, Bil, Pc ?

Bedre at de trods alt melder ud, hvad de gøre, og hvordan de behandler data. Så kan man fravælge eller, bede om at få det slettet. (Du kan selv slette det på Amazon Echo)

Synes her at google/facebook/Microsoft/IBM kan være være. Vi ved det ikke, også må vi antage det ? :-(

I virkeligheden tror jeg at Amazon er den sikkerts af sådan enheder. Selv om Alexa er Imbecil, og ser det som sit liv at sælge for Amazon. For Amazon er presset af (meget) af Google, og som den stadig førende, kan for mange dårlige sage ødelægge brandet, salget og tiltroen. Det vil blive langt dyre for Amazon.

Men jeg kan da tage fejl, det er andre gange at vi har set meget kortvarig eller ingen tanke ud over grådighed. Hvor det kun er tænkt på profit på en meget kort bane.

Som Mærsk er ved at udvikle sig efter Hr. Møllers bortgang. Der er snart meget lidt rettidig omhu også der.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere