Amazon overvejer 'selfie'-betaling online

Det er ikke altid let at angribe en touchscreen med klodsede fingre, når koder skal indtastes. Nu arbejder Amazon på at lancere deres eget patenterede system til ansigtsgenkendelse, som måske snart kan klare betalingerne

Indkøb ved ansigtsgenkendelse er et påfund med potentiale.

Sådan lyder det fra den store digitale indkøbsportal Amazon. De har netop udfyldt en patentsøgning for deres egen teknologi til formålet. Det skriver CNN.

Konceptet er nogenlunde så simpelt som det lyder. Kunden tager et billede eller en kort video af sig selv som verifikation ovenpå sin betaling.
Herfra slår det nye ansigtsgenkendelsessystem fast at købet gøres af kunden og ikke af en dobbeltgænger med en dårlig intention.

Læs også: Amazon trækker i land: kryptering af Fire Phone og Kindle bliver genindført

Skulle der være tale om en ægte dobbeltgænger, er der også taget hensyn til det. Systemet kræver nemlig, at kunden blinker, smiler eller vipper deres hoved, når de tager deres billede.

Med andre ord bliver ”selfie”-udtrykket til en slags ny digital signatur. Ifølge Amazon er ansigtgenkendelse både mere sikkert og bekvemt end traditionelle kodeord. Også selvom man muligvis skal lave lidt grimasser imens.

Læs også: Derfor dropper Amazon kryptering på Android-tablet: Ingen brugte det

»Indtastning af adgangskoder på bærbare enheder er ikke altid brugervenlige, da de små touchscreen- eller tastaturer kan være svære at vælge præcist af en relativt stor menneskefinger«, lyder det fra Amazon i en pressemeddelelse.

Amazon er ikke de første, der er begyndt at eksperimentere med visuel afkodning til loginformål. I forvejen har MasterCard lanceret et lignende betalingssystem på baggrund af selfies og samme mulighed findes ved login til Windows 10.

Amazon har endnu ikke oplyst hvornår det nye betalingssystem er klar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017