Amazon overvejer 'selfie'-betaling online

Det er ikke altid let at angribe en touchscreen med klodsede fingre, når koder skal indtastes. Nu arbejder Amazon på at lancere deres eget patenterede system til ansigtsgenkendelse, som måske snart kan klare betalingerne

Indkøb ved ansigtsgenkendelse er et påfund med potentiale.

Sådan lyder det fra den store digitale indkøbsportal Amazon. De har netop udfyldt en patentsøgning for deres egen teknologi til formålet. Det skriver CNN.

Konceptet er nogenlunde så simpelt som det lyder. Kunden tager et billede eller en kort video af sig selv som verifikation ovenpå sin betaling.
Herfra slår det nye ansigtsgenkendelsessystem fast at købet gøres af kunden og ikke af en dobbeltgænger med en dårlig intention.

Læs også: Amazon trækker i land: kryptering af Fire Phone og Kindle bliver genindført

Skulle der være tale om en ægte dobbeltgænger, er der også taget hensyn til det. Systemet kræver nemlig, at kunden blinker, smiler eller vipper deres hoved, når de tager deres billede.

Med andre ord bliver ”selfie”-udtrykket til en slags ny digital signatur. Ifølge Amazon er ansigtgenkendelse både mere sikkert og bekvemt end traditionelle kodeord. Også selvom man muligvis skal lave lidt grimasser imens.

Læs også: Derfor dropper Amazon kryptering på Android-tablet: Ingen brugte det

»Indtastning af adgangskoder på bærbare enheder er ikke altid brugervenlige, da de små touchscreen- eller tastaturer kan være svære at vælge præcist af en relativt stor menneskefinger«, lyder det fra Amazon i en pressemeddelelse.

Amazon er ikke de første, der er begyndt at eksperimentere med visuel afkodning til loginformål. I forvejen har MasterCard lanceret et lignende betalingssystem på baggrund af selfies og samme mulighed findes ved login til Windows 10.

Amazon har endnu ikke oplyst hvornår det nye betalingssystem er klar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017