Amazon-nedbrud hiver store dele af internettet offline

Amazon havde for et par timer siden et nedbrud - igen. Store cloudbaserede tjenester har været utilgængelige i over en halv time.

Twitter har tirsdag morgen glødet med beskeder om, at Amazons EC2-skytjeneste har været nede. Beskederne kommer fra mange store amerikanske virksomheder, der bruger EC2. Det skriver Techcrunch.

Nedbruddet varede formentligt kun i 30-40 minutter og gik kun ud over det amerikanske East-1-område. De ramte virksomheder omfatter Reddit, Heroku, Foursquare, og Quora.

Der er ingen forlydender om, hvad nedbruddet skyldes, men situationen ser dog ud til at være under kontrol. Amazon har på deres status-side verificeret, at problemet er løst. Men det ser stadig ud til, at Virginia fortsat er ramt.

Påskens nedbrud var langt værre

Dette nedbrud er dog langt mindre end det nedbrud, der skete i påsken, hvor Amazon var helt nede i fire dage og hvor flere kunder mistede data.

Fra skærtorsdag til påskesøndag kørte et stort antal websider på nedsat kraft eller var helt lagt ned af tekniske problemer i et af Amazons datacentre, inklusiv kendte websider som Foursquare og Reddit.

Påskedag kunne Amazon så meddele, at situationen var under kontrol, og at der var fuldt blus på kedlerne igen. Men ikke alle kunder kunne få alle data genskabt, lød den nedslående besked.

Amazon lover 99,95 procents oppetid for EC2-sky-tjenesten, men påsken nedbrud vakte bekymring hos flere it-kommentatorer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Maciej Szeliga

Det er meget muligt at nedbruddet i påsken var værre problemet er bare at hele konceptet med cloud tjenester er at nedbrud ikke påvirker KUNDERNES drift. Hvordan kan man kalde det for en sky hvis problemer i et driftscenter påvirker hele skyen ?

Kære cloudleverandører, kom tilbage når i har et fungerende produkt... indtil da er der kun skyer på himlen, for det i har ligner den slags sky man kommer på leverpostejen.

  • 0
  • 0
Maciej Szeliga

Hvis man derimod køber virtuelle servere må man selv sørge for at fordele dem rundt i verden - med mindre udbyderen lover at de står for den del.

Hvis jeg køber virtuelle servere så køber jeg ikke en sky, eller ?

Jeg har allerede nu en større flok virtuelle servere på 2 datacentre, jeg tvivler på at nogen cloudleverandører ville akceptere definitionen "sky" for det.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere