Amazon-nedbrud hiver store dele af internettet offline

9. august 2011 kl. 10:075
Amazon havde for et par timer siden et nedbrud - igen. Store cloudbaserede tjenester har været utilgængelige i over en halv time.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Twitter har tirsdag morgen glødet med beskeder om, at Amazons EC2-skytjeneste har været nede. Beskederne kommer fra mange store amerikanske virksomheder, der bruger EC2. Det skriver Techcrunch.

Nedbruddet varede formentligt kun i 30-40 minutter og gik kun ud over det amerikanske East-1-område. De ramte virksomheder omfatter Reddit, Heroku, Foursquare, og Quora.

Der er ingen forlydender om, hvad nedbruddet skyldes, men situationen ser dog ud til at være under kontrol. Amazon har på deres status-side verificeret, at problemet er løst. Men det ser stadig ud til, at Virginia fortsat er ramt.

Påskens nedbrud var langt værre

Dette nedbrud er dog langt mindre end det nedbrud, der skete i påsken, hvor Amazon var helt nede i fire dage og hvor flere kunder mistede data.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra skærtorsdag til påskesøndag kørte et stort antal websider på nedsat kraft eller var helt lagt ned af tekniske problemer i et af Amazons datacentre, inklusiv kendte websider som Foursquare og Reddit.

Påskedag kunne Amazon så meddele, at situationen var under kontrol, og at der var fuldt blus på kedlerne igen. Men ikke alle kunder kunne få alle data genskabt, lød den nedslående besked.

Amazon lover 99,95 procents oppetid for EC2-sky-tjenesten, men påsken nedbrud vakte bekymring hos flere it-kommentatorer.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
9. august 2011 kl. 12:32

Det er meget muligt at nedbruddet i påsken var værre problemet er bare at hele konceptet med cloud tjenester er at nedbrud ikke påvirker KUNDERNES drift. Hvordan kan man kalde det for en sky hvis problemer i et driftscenter påvirker hele skyen ?

Kære cloudleverandører, kom tilbage når i har et fungerende produkt... indtil da er der kun skyer på himlen, for det i har ligner den slags sky man kommer på leverpostejen.

3
9. august 2011 kl. 12:41

Nu kommer det jo an på, hvilket produkt man køber. Hvis man bruger f.eks. Google AppEngine eller CloundFoundry må man godt forvente at ens applikation ikke påvirkes af nedbrud eet sted.

Hvis man derimod køber virtuelle servere må man selv sørge for at fordele dem rundt i verden - med mindre udbyderen lover at de står for den del.

5
10. august 2011 kl. 10:59

Så Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) er ikke Cloud?

1
9. august 2011 kl. 11:38

Nedbrudet i Irland i søndags er stadig ikke løst. For mit eget vedkommende har den ene server ikke kørt siden i søndags. Recovery er ikke mulig uden fejl. En anden server der kørte igår er nu nede ? Deres status meldinger er ikke særlig sigende og deres dato-markeringer mystiske, så det ser slet slet ikke godt ud for Amazon.