Amazon kupper Google: Laver Android-butik med danske betalings-apps

Dansk Android-udvikler bekræfter, at Amazon er i gang med et alternativ til Android Market. Online-butikken åbner mulighed for at downloade danske apps mod betaling.

Amazon har i al hemmelighed kontaktet en række Android-udviklere med et godt tilbud: Hvis udviklerne underskriver en fortrolighedserklæring, kan de komme med som de første udviklere, der får mulighed for at sælge deres Android-applikationer på Amazons kommende online-markedsplads.

Dermed overhaler internetboghandlen og sky-udbyderen Amazon Google indenom, idet Google længe har været kritiseret for ikke at tilbyde muligheden for betalings-apps i en række lande, heriblandt Danmark.

Noget tyder dog på, at noget er i gære hos Google. Således kunne Version2 i går mandag skrive, at Google er på vej med betalings-apps til en række lande. Rygterne om, at Danmark skulle være blandt disse lande, er dog stadig ubekræftede.

LÆS OGSÅ Betalte Android-apps endelig på vej til Danmark?

Rygterne om Amazons planer har dog mere substans:

»Jeg fik en mail med et 'business opportunity'. Den lugtede langt væk af spam, men jeg dobbelttjekkede afsenderen, og den viste sig at være god nok. Hvis bare jeg underskrev en NDA, kunne jeg få mere materiale om deres app store,« siger en dansk Android-udvikler, der af hensyn til den nævnte NDA ikke ønsker sit navn frem, men hvis identitet er Version2 bekendt.

Han ser det som »fuldstændig oplagt«, at Amazon nu forsøger at udnytte det hul med manglende betalings-apps, som Google af en eller anden grund ikke selv har udfyldt. Samtidig har han store forventninger til, at Amazon trækker på deres kompetencer som velfungerende salgsplatform.

»Det giver skidegod mening, for det eksisterende Android Market har jo ret dårlig funktionalitet, og Amazon er kendt for at være gode til at sælge ting. Så jeg tror helt bestemt, at der bliver bedre salg på Amazons app store end på Android Market,« siger udvikleren.

Version2 har fået indblik i det materiale, som Amazon sender ud til udviklerne. Her fremgår det, at applikationer gerne må ligge både på Android Market og på Amazons kommende konkurrent, dog må applikationen ikke kunne købes billigere noget sted, end hos Amazon.

Den danske udvikler håber, Amazon er klar med sin app store inden jul
»Det kunne være lækkert. Jeg er ret sikker på, at jeg vil bruge den.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Deleted User

Jeg er gennem det sidste halve år vel blevet kontaktet af op mod ti forskellige leverandører af markedspladser til Android, og må indrømme, at jeg anser det som noget juks... Jeg gider ikke holde mit program opdateret så mange steder, og synes det er sørgeligt at det er nødvendigt. På den anden side kan jeg godt se pointen. Der er alt for meget ligegyldigt bras på Google's Market...

  • 0
  • 0
#4 Jakob Damkjær

Det må man håbe sker... men så længe at google får sine reklamevisninger så vil de bare sende vin og julekurve til amazon...

Hvis nu Amazon begynder at sætte deres egne reklamer i appsne på deres app store så får google nok fingeren ud af bageriet, ellers er de vel fint tilfredse med at amazon udvider deres reklamesøjle / forbrugerprofilingdatabase...

  • 0
  • 0
#5 Deleted User

Som en eller anden bank sagde: Gør det du er bedst til. Amazon er supergode til at sælge ting, så shoppingoplevelsen giver mening og værdi for forbrugeren. Jeg vil hellere end gerne købe apps i deres store. Bortset fra den enorme revenue share, som Apple får på deres App Store, så ligner det også win-win for Google. Jeg er dog stadig i tvivl om ægtheden af Amazon-tilbuddet og endnu mere om Google vil vinke farvel til revenue på paid apps. Men spændende er det.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere