Amazon klar med Kindle Fire: 7-tommer Android-tavle til 1.100 kroner

Med en pris på bare 199 dollars bliver Amazon Kindle Fire en billig Android-tavlecomputer. De 413 gram rummer en dobbeltkerneprocessor og en helt ny cloud-baseret webbrowser.

Amazon lancerer nu en opfølger til de populære Kindle-læsere, men denne gang i form af en Android-baseret tavlecomputer.

Kindle Fire kommer med 7-tommer-skærm med en opløsning på 1024 x 600 pixels, IPS-teknologi og ridsesikret gorillaglas. Vægten er holdt nede på 413 gram, oplyser Amazon.

Men selvom Amazon har ændret en del ved Android, så systemet bliver mere fokuseret mod at købe og forbruge bøger og andet indhold fra Amazon, vil den lille ny til bare 199 dollars i USA (cirka 1.100 kroner) komme med solide specifikationer.

Hjernen bliver en dobbeltkerneprocessor og der er otte gigabyte indbygget hukommelse, samt ubegrænset adgang til lagerplads på Amazons servere, så længe det er til indhold købt hos Amazon. Der er Wi-Fi-forbindelse og op til 8 timer batteritid.

Nyskabelsen 'Silk-browsing' fortalte Amazon en del om. For at sikre en hurtig oplevelse på nettet, vil Amazon lade sin serverpark behandle indholdet, før det sendes til browseren på Kindle Fire - på samme måde som Opera har haft succes med på mobiltelefoner.

Læs også: Amazon melder sig i browser-krigen med lynhurtige Silk

Hele renderingen af websiden, med al den behandling af for eksempel scripts, der er blevet almindelig i dag, vil således ske centralt, og så sender Amazons servere et skærmbillede ud, der er optimeret til opløsningen på Kindle Fire.

Man kan selv vælge, om websider skal læses gennem Amazons Silk-behandling, eller om man foretrækker at køre det hele lokalt.

For at få prisen ned er der til gengæld sparet på andre områder. Der er intet kamera eller en mikrofon bygget ind, ligesom man heller ikke kan få Kindle Fire med en 3G-forbindelse, skriver Engadget.

Se alle billederne af Android-tavlen Kindle Fire

Ud over Kindle Fire har Amazon også lanceret tre nye ebogs-læsere i form af Kindle Touch 3G, Kindle Touch og Kindle, der alle benytter samme E Ink-teknologi som hidtil, men nu i nye modeller til lavere pris og med nye funktioner.

Læs mere om Kindle Fire på Amazons produktside.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jens Holm

@Mark

Joe, kindlen er ganske brugbar hvis man gider konverterer ens epub bøger til mobi format, så er kindlen ganske overlegen til prisen, derudover så læser den f.eks native pdf, hvilket er ret praktisk hvis man lige skal have slige ting med på farten :)

Personligt hælder jeg mere til den lille non touch udgave, de også lige har annonceret til 89£

 • 0
 • 0
Christian Nobel

7" kan godt bruges til nogle ting, bare det ikke er widescreen - så er der slet ingen plads tilbage på den ene led...

Det har da intet med størrelse at gøre, men opløsning.

Og Kindle Fire har samme opløsning som de fleste små netbooks med 10" skærm.

For nyligt købte jeg en 8" Yarvik som har en opløsning på 800600, kunne selvfølgelig godt have tænkt mig 1024768, men i det store hele fungerer den faktisk ganske fint, det største ankepunkt er batteri levetiden der er for lav i idlemode.

 • 0
 • 0
Christian Nobel

Argh, hvor idiotisk, hvis man af vanvare kommer til at bruge stjerne som gangetegn, så bliver teksten sat i kursiv.

Kunne V2 ikke få en mere almindelig formattering som f.eks. [b]!

Der skulle stå:

For nyligt købte jeg en 8" Yarvik som har en opløsning på 800x600, kunne selvfølgelig godt have tænkt mig 1024x768

 • 0
 • 0
Søren Thing Andersen

Jeg holder med Jens - Kindlen er ganske rar også i Danmark. Jeg har haft en i et års tid, og har i det år fået læst noget mere end i de foregående år - og jeg nyder det! Jeg har ikke noget mod at læse engelsk-sproget skønlitteratur, så jeg nyder godt af de lave priser på amazon.com. Romaner koster typisk 6-12$ - noget lavere end de danske priser. - og hvis man så glemmer at få Kindlen med, så kan jeg jo bare fortsætte læsningen på min telefon med Kindle-app - de synkroniserer fint med hinanden.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere