Amazon, Google og Microsoft går sammen om principper for cloud-tjenester

1. oktober 2021 kl. 10:331
Amazon, Google og Microsoft går sammen om principper for cloud-tjenester
Illustration: Bigstock.
Tech-giganter som Amazon, Google og Microsoft er gået sammen om et sæt principper, der skal beskytte cloud-kunders rettigheder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nogle af verdens største teknologivirksomheder er gået sammen om at formulere 'Trusted Cloud Principles', der skal beskytte deres cloud-kunders rettigheder.

Det skriver ZDNet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er Amazon, Google, Microsoft, IBM, Salesforce/Slack, Atlassian, SAP og Cisco, der står bag principperne, og som gennem politik og teknologi vil beskytte privatlivets fred og kundernes data i alle jurisdiktioner, fremgår det af principperne.

Principperne bliver offentliggjort efter, at Amazon Web Services, Google, IBM, Microsoft og andre store tech-giganter er gået sammen om at etablere Cloud Data Management Capabilities (CDMC)-rammeværket, der blandt beskriver standarder og best practices for cloud-tjenester.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
4. oktober 2021 kl. 11:38

<strong>Governments Should Engage Customers First, with Only Narrow Exceptions.
Customers Should Have a Right to Notice.
Cloud Providers Should Have a Right to Protect Customers’ Interests.
Governments Should Address Conflicts of Law.
Governments Should Support Cross-Border Data Flows.</strong>

Dette er principperne, med hvilke de vil samarbejde med "the tech sector, public interest groups, and policymakers around the world" ... "to ensure that laws and policies are substantially in line with" disse principper.

Lyder mere som en ønskeliste til lovgivere.

Kunne det tænkes, at lovgivere måske burde sætte en stopper for at private globale virksomheder sætter principper for hvordan nationale regeringer bør gøre og lade, før det bliver alt for meget af "governments rule nations, big tech rules the internet"? Lyder lidt som et barn der har fået et vide han ikke må gå ind i værkstedet, og så bliver sur og siger til forældrene, at de så ikke længere på komme ind i hans værelse.

Kære ven, det er godt nok dit værelse, men det betyder ikke at du ejer det, og det betyder ikke du har magt over dine forældre!