Amazon gør Top Gear-værters nye bilshow tilgængeligt i 200 lande

De tre tidligere Top Gear-værters nye The Grand Tour bliver også gjort tilgængeligt uden for den håndfuld lande, hvor Amazon tilbyder sin tv-tjeneste.

Amazon kan være på vej til at rykke ud på det globale marked som streaming-udbyder. I hvert fald gør Amazon det nye bil-eventyr-show The Grand Tour tilgængelig uden for den håndfuld lande, hvor Amazon i dag tilbyder Amazon Prime TV.

The Grand Tour er en ny serie udviklet af de tre tidligere værter fra BBC's Top Gear, Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May. De tre værter forlod BBC-programmet, efter et skænderi mellem Jeremy Clarkson og en producer under en optagelse angiveligt udviklede sig korporligt.

Den nye serie har premiere på Amazon Prime TV fredag, men Amazon Prime TV er kun tilgængelig i få lande uden for USA. BBC's Top Gear var distribueret til mere end 200 lande og formentlig én af de mest sete underholdningsserier på verdensplan.

Læs også: Ny Star Trek serie kommer direkte på Netflix i 188 lande

Foreløbig har Amazon blot meldt ud, at The Grand Tour fra december bliver tilgængelig i 200 lande, og fans af de tre værters påfund vil kunne streame alle afsnit af den første sæson.

I de lande, hvor Amazon har en streaming-tjeneste med både film og et voksende antal egenproducerede serier, får man adgang til streaming ved at købe et Amazon Prime-abonnement, som først og fremmest giver billig, hurtig forsendelse fra Amazon.

Det er uvist, hvorvidt Amazon vil bruge The Grand Tour som prøveballon for, hvorvidt der er et marked for at lancere en global streaming-tjeneste. Den vil i så fald være i direkte konkurrence med Netflix, som også er tilgængelig i cirka 200 lande.

Amazon har tidligere været udpeget som den største potentielle trussel mod Netflix, men Amazon har foreløbig været tilbageholdende med at lancere streaming som et tilbud uden for de lande, hvor Amazon Prime-medlemskabet kunne tilbydes.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere