Amazon frigiver spilmotor til gratis brug

Amazons spilmotor Lumberyard er klar til download og koster - i udgangspunkt - ikke en krone.

It-giganten Amazon har frigiveten beta-version af spilmotoren Lumberyard, som kan bruges til at udvikle spil til PC og konsol. Platformen kommer uden priser eller bindinger, lyder det fra Amazon.

Det skriver Kotaku.

Læs også: Sådan gik den danske spilmotor Unity fra opkomling til verdensdominans

Der er ingen registreringsafgift, licens eller krav fra Amazon om en del af overskuddet fra succesfulde spil. Dog kan betaling blive relevant, hvis spiludviklere vil udnytte platformens integrerede multiplayer-funktion, der bruger Amazon Web Services, lyder det fra selskabet.

Understøtter næsten fotorealistiske 3D-miljøer

Lumberyards hjemmeside fremhæver, at spilmotoren kan understøtte krævende grafik til ‘nær fotorealistiske 3D-miljøer’ samt komplekse karakterer med værktøjet Gipetto, der kombinerer blandt andet animation og fysik-simuleringer. Dertil kommer ifølge beskrivelsen muligheden for at redigere spillet og afprøve det med det samme.

Læs også: Epic åbner spilmotoren Unreal for 100 kroner - og en bid af kagen

Amazons spilmotor bygger på den populære CryEngine, som selskabet opkøbte sidste år. Lumberyard-chef Erik Schenk fastslår dog, at den nye platform ikke bare er en kopi. Lumberyard har funktioner, som CryEngine ikke har, fastslår han over for spilmediet Gamasutra.

Se Amazons egen præsentation af værktøjet her:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere