Amazon følger efter Microsoft og tilbyder kvantecomputing som sky-service

Illustration: Bigstock
Nu kan kunderne købe kvanteberegninger fra en række leverandører.

I lighed med Microsoft vil den store sky-leverandør Amazon levere kvanteberegninger som tjeneste.

Det skriver mediet The Verge.

»Denne nye service er designet til at give dig en praktisk oplevelse med qubits og kvante kredsløb. Du kan opbygge og teste dine kredsløb i et simuleret miljø og derefter køre dem på en faktisk kvantecomputer,« skriver Amazon ifølge The Verge.

Amazon søsætter også AWS Center for Quantum Computing, som er et fysisk laboratorium i nærheden af ​​California Institute of Technology. Amazon har tidligere meldt ud, at firmaet arbejder på kvantehardware.

Microsoft var dog først ude af starthullerne med en tilsvarende tjeneste, med navnet Azure Quantum. Det er et sæt af kvantetjenester, der spænder fra færdiglavede løsninger til software og kvantehardware. For udviklere har Microsoft skabt et 'Open Source Quantum Development Kit,' som består af en række værktøjer og ressourcer.

Kvantecomputere er ikke i dag i stand til at udføre vilkårlige imperative algoritmer, som hverdagens halvleder-computere kan. Antallet af såkaldte qbits er i øjeblikket også mindre, end hvad mange anvendelser kræver. Tillige er det ikke givet i fysikken, af den såkaldte kvantemekaniske 'sammenfiltring', der gør kvanteberegninger muligt, kan opskaleres til det nødvendige antal qbits.

Dog mener Google, at man på et enkelt område har udført en beregning, der ikke er praktisk muligt i dag. Forskere fra IBM har dog stillet spørgsmålstegn ved konkurrentens resultat.

Selvom kvantecomputere ikke kan udføre vilkårlige algoritmer, kan der dog stadig være en mulighed for, især til beregninger om kvantemekaniske forhold, som ikke altid er praktisk gennemførlige, at teknologien får stor betydning indenfor f.eks. kemi og medicin.

Læs også: Microsoft vil gøre dig til kvante-computerprogrammør med nyt sprog

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere