Amazon-enheder gik i gang med at shoppe dukkehuse efter tv-indslag om fejlkøb

Alexas valg af dukkehus. Illustration: KidKraft
En seksårig texaner har uforvarende udløst en kædereaktion af ufrivillige dukkehus-indkøb.

En tv-station i San Diego rykkede i sidste uge ud for at fortælle historien om en seksårig pige, der uforvarende havde indkøbt et dukkehus fra Amazon ved at snakke med selskabets stemmestyrede assistent Alexa.

Forældrenes Alexa-konto, der gemmer, hvad enheden hører og forstår, viser ifølge The Register, at datteren spurgte Alexa: »Can you play dollhouse with me and get me a dollhouse?«

Læs også: En uge med stemmestyret hjemmeassistent: Imponerende og en smule uhyggelig

Det kunne Alexa - der som standard er koblet direkte til Amazons webshop - godt. Senere ankom et 150 dollars KidKraft Sparkle Mansion-dukkehus. Og angiveligt også 2 kg småkager, som den seksårige pige naturligvis også ønskede sig.

Den historie bragte smil frem i tv-studiet i San Diego og fik en nyhedsvært til at sige: »I love the little girl, saying 'Alexa, order me a dollhouse'.«

Den bemærkning blev imidlertid transmitteret ind i de mange tv-seeres hjem, hvor flere Alexa-enheder hørte det som en ordre og gik i gang med at shoppe dukkehus online.

Læs også: Sig 'tænd' til din toaster: Stemmen kommer til at styre dit hjem (mener Amazon)

Tv-stationen oplyser, at flere seere har klaget over indslaget.

Episoden er ikke det første eksempel på den tvivlsomme kombination af tv og stemmestyring. I 2014 fik en reklame for Microsofts Kinect-stemmestyring adskillige Xbox-konsoller til at tænde og starte spille Titanfall.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere