Alternativ Bitcoin-software kan blive løsningen på kryptovalutaens plads-problemer

En fast blockstørrelse på maksimalt 1 MB kan på sigt betyde enden for Bitcoin, frygter fortalere for ny Bitcoin-klient.

Bitcoins-miljøet har længe diskuteret, hvorvidt der er brug for en kodeændring, der kan fjerne en indbygget begrænsning for, hvor meget data en block i blockchainen kan rumme.

Som det er i dag, kan en block ikke overstige 1 MB. Når blockchainens data-klumper begynder at nærme sig grænsen, vil det betyde et langt mere langsomt netværk og samtidig højere gebyrer for at få en transaktion hurtigt gennem.

Læs også: Blockchain-revolution: Sådan fungerer tidens mest hypede teknologi

Fortalere for en udvidelse er bange for, at højere gebyrer vil skræmme nye Bitcoin-brugere væk, mens muligheden for at udføre flere transaktioner pr. block vil gøre systemet mere effektivt.

Omvendt mener det modsatte fløj, at større blocks leder til øget centralisering i systemet, der ellers er kendetegnet ved at være decentraliseret. Argumentet er, at større blocks gør det mere krævende at drive en node i netværket, hvilket igen vil betyde, at færre vil drive en fuld node.

Læs også: Blockchain kan spare banker for millioner i kampen mod svindler-kunder

Ikke mindst frygter denne lejr, at en ændring i systemet vil kræve en såkaldt hard fork, hvor blockchainen effektivt splittes i to grene - en proces, som kritikere betragter som farlig for Bitcoin-systemet.

Mens diskussionen har stået på, er antallet af blocks, der nærmer sig databegrænsningen, steget betydeligt.

Men diskussionen kan blive overflødiggjort af Bitcoin-klienten Bitcoin Unlimited, der er et alternativ til den ellers populære Bitcoin Core-klient, skriver Motherboard.

Læs også: Milepæl for kryptovalutaen: Bitcoin-halveringen kommer - og hvad så?

Med Bitcoin Unlimited kan minere i netværket fortsætte med at lave 1 MB-blocks som før. Men hvis et flertal af minere adopterer Unlimited og indikerer, at de er klar til at udvide block-størrelsen, kan de teknisk set gøre det. Pladsbegrænsningen er ikke som i Bitcoin Core kodet ind i klienten, men er derimod fleksibel.

Unlimited-udvikler Wouter Schut sammenligner Bitcoin-miljøet som en gruppe mennesker, der skal krydse vejen sammen.

Læs også: Banker adopterer blockchain langt hurtigere end forventet: Klar til brug i 2017

Bitcoin Core-folket kan ikke krydse vejen, og Bitcoin Unlimited-folket kan godt - men kun hvis nok folk går med. Derfor signalerer de, at de er klar til at krydse vejen og at de vil følge et flertal, forklarer Schut til Motherboard.

I sidste uge fik Unlimited-gruppen et signifikant rygstød, da Bitcoin-mineren ViaBTC gik over til den alternative klient. ViaBTC kontrollere omkring 10 procent af hele netværkets processorkraft.

På den måde er vejen måske banet for, at Unlimited løser kryptovalutaens pladsproblemer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere