Alternativ søgemaskine når milepæl: 14 millioner anonyme søgninger om dagen

Antallet af daglige søgninger på Duckduckgo har været støt stigende siden stiftelsen i 2008.

Med 14 millioner søgninger om dagen har søgetjenesten Duckduckgo nået en milepæl som alternativ søgemaskine til Google, Yahoo og Bing. Duckduckgo bruges blandt andet som standard-søgemaskine i Tor, men både Apples Safari og Mozillas Firefox har givet deres brugere muligheden for at vælge Duckduckgo som alternativ til for eksempel Google.

Læs også: Cookie-håndhævelse kan ryge ud af Erhvervsstyrelsens hænder: »Klar styrkelse af ret til privatliv«

»Vi er stolte over at kunne sige, at vi nu har haft ti milliarder søgninger, hvoraf fire af dem var i 2016. Vi vokser hurtigere end nogensinde, og den 10. januar var den første dag med mere end 14 millioner søgninger på én dag,« skriver direktør for Duckduckgo, Gabriel Weinberg på selskabets blog.

Siden lanceringen af Duckduckgo tilbage i 2008 har selskabet slået sig op på gennemsigtighed og privacy. En del af koden til Duckduckgo ligger derfor på Github, men kernen er proprietær. Derudover offentliggør Duckduckgo efter eget udsagn alle de data, de har på deres brugere.

Brugerne vil have privacy

I forbindelsen med blogindlægget henviser Gabriel Weinberg til en Pew-undersøgelse, der viser, at 40 procent af de adspurgte ikke synes, søgemaskinerne skal indsamle data om dem.

Læs også: Facebook køber de data, du ikke vil give dem

Søgemaskinen tjener penge ved at have reklamer på sitet, men brugerne kan frit fravælge dem, hvis de ønsker det. Det lader imidlertid til at være en overskudsforretning, for Duckduckgo var i 2016 i stand til at donere 225.000 dollar til andre tjenester, der understøtter folks privatliv. Herunder Tor, GPGTools, Freenet Projekt og Freedom of the Press Foundation.

Navnet Duckduckgo kommer af børnelegen ‘duck, duck goose’.

Læs også: Microsoft giver brugeren mere kontrol over privatliv i Windows 10

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Andy Fischer

...erhvervspraktikanten skal jo også have lejlighed til at skrive en artikel en gang imellem, og det er jo ikke alle som forstår de meget komplekse begreber vedrørende dette nye internet ;-)

  • 7
  • 6
#5 Thomas Toft

Nu kræver det jo - i hvert fald for mig - også en 3-5 søgninger at finde hvad Google kan finde frem på én søgning. Antal søgninger siger cirka lige så meget som RPM siger om en motor (for nu at genbruge den evindelige bil analogi). Det kunne i teorien var én bruger mere end i 2010 ;-)

Startpage er stadig lysår foran, desværre.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere