Alternativ Bitcoin-software kan blive løsningen på kryptovalutaens plads-problemer

17. oktober 2016 kl. 15:04
En fast blockstørrelse på maksimalt 1 MB kan på sigt betyde enden for Bitcoin, frygter fortalere for ny Bitcoin-klient.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Bitcoins-miljøet har længe diskuteret, hvorvidt der er brug for en kodeændring, der kan fjerne en indbygget begrænsning for, hvor meget data en block i blockchainen kan rumme.

Som det er i dag, kan en block ikke overstige 1 MB. Når blockchainens data-klumper begynder at nærme sig grænsen, vil det betyde et langt mere langsomt netværk og samtidig højere gebyrer for at få en transaktion hurtigt gennem.

Fortalere for en udvidelse er bange for, at højere gebyrer vil skræmme nye Bitcoin-brugere væk, mens muligheden for at udføre flere transaktioner pr. block vil gøre systemet mere effektivt.

Omvendt mener det modsatte fløj, at større blocks leder til øget centralisering i systemet, der ellers er kendetegnet ved at være decentraliseret. Argumentet er, at større blocks gør det mere krævende at drive en node i netværket, hvilket igen vil betyde, at færre vil drive en fuld node.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke mindst frygter denne lejr, at en ændring i systemet vil kræve en såkaldt hard fork, hvor blockchainen effektivt splittes i to grene - en proces, som kritikere betragter som farlig for Bitcoin-systemet.

Mens diskussionen har stået på, er antallet af blocks, der nærmer sig databegrænsningen, steget betydeligt.

Men diskussionen kan blive overflødiggjort af Bitcoin-klienten Bitcoin Unlimited, der er et alternativ til den ellers populære Bitcoin Core-klient, skriver Motherboard.

Med Bitcoin Unlimited kan minere i netværket fortsætte med at lave 1 MB-blocks som før. Men hvis et flertal af minere adopterer Unlimited og indikerer, at de er klar til at udvide block-størrelsen, kan de teknisk set gøre det. Pladsbegrænsningen er ikke som i Bitcoin Core kodet ind i klienten, men er derimod fleksibel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Unlimited-udvikler Wouter Schut sammenligner Bitcoin-miljøet som en gruppe mennesker, der skal krydse vejen sammen.

Bitcoin Core-folket kan ikke krydse vejen, og Bitcoin Unlimited-folket kan godt - men kun hvis nok folk går med. Derfor signalerer de, at de er klar til at krydse vejen og at de vil følge et flertal, forklarer Schut til Motherboard.

I sidste uge fik Unlimited-gruppen et signifikant rygstød, da Bitcoin-mineren ViaBTC gik over til den alternative klient. ViaBTC kontrollere omkring 10 procent af hele netværkets processorkraft.

På den måde er vejen måske banet for, at Unlimited løser kryptovalutaens pladsproblemer.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger