Alphabet annoncerer ny virksomhed: Skal lave software til industrirobotter

26. juli 2021 kl. 13:16
Industrirobot
Illustration: Frank Ulstrup.
Industrirobotter skal være billigere, lettere at bruge og mere fleksible, ifølge CEO for Alphabets nye virksomhed Intrinsic.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Googles moderselskab, Alphabet, vil skabe en ny virksomhed kaldet Intrinsic, som skal bygge software til industrirobotter.

Det skriver The Verge.

Tech-giganten har i længere tid arbejdet med robotter dog uden meget kommerciel succes, men ifølge den nye virksomheds CEO, Wendy Tan White, skal Intrinsic lave software, der vil gøre industrirobotter »lettere at bruge, som koster mindre og er mere fleksible,« skriver hun i et blogopslag.

De seneste år har Google fokuseret på at bruge maskinlæring til at få robotter til at manipulere objekter uden direkte overvågning. Den viden og erfaring skal styrke Intrinsic fremadrettet, skriver CEO’en i blogopslaget:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»I løbet af de seneste år har vores hold udforsket, hvordan man giver industrirobotter evnen til at sanse, lære og automatisk udføre justeringer samtidig med, de klare opgaver, så de arbejder med en bred vifte af indstillinger og applikationer.«

Hun uddyber, at man har testet software, der bruger teknikker som ‘automatic perception’, ‘deep learning’, ‘reinforcement learning’, ‘motion planning’, simulering og ‘force control’.

Det er stadig uklart, hvad det præcist er, Intrinsic skal bygge, og hvem kunderne er, for tech-giganten har endnu ikke løftet sløret for flere detaljer om den nye virksomhed.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger