Et typisk hackerangreb koster store virksomheder 5,7 mio. kr.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky har kortlagt 4.000 virksomheders it-sikkerhedsrelaterede hovedpiner for at sætte kroner og øre på, hvad det koster at blive ramt af et hackerangreb.

Gennemsnitligt koster et hackerangreb 5,7 millioner kroner for en stor virksomhed, mens små og mellemstore virksomheder ifølge en undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky kan nøjes med et tab på 570.000 kroner.

Det er især reaktionstiden, der påvirker de økonomiske omkostninger ved et hackerangreb. Udgiften stiger 27-44 procent, hvis angrebet først opdages efter en uge.

Den største udgift forbundet med hackerangreb går til overarbejde for it-specialister i virksomheden, skriver Kaspersky i en pressemeddelelse. Derefter kommer tabte forretningsmuligheder, udgifter til nye it-sikkerhedstiltag og tilhørende freelance-specialister eller nyansættelser.

»Baseret på vores verdensomspændende rundspørge er udgifterne til et gennemsnitligt it-sikkerhedsbudget på højde med udgifterne til 2,5 hackerangreb, når alle direkte og indirekte tab er regnet med,« fortæller marketingchef Vladimir Zapolyansky fra Kaspersky.

Ud over udgifter til hackerangreb har sikkerhedseksperterne også undersøgt mønstre i datakriminalitet. 8 ud af 10 virksomheder oplevede at blive udsat for adskillige angreb i løbet af det seneste år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Matias Bennike

Det ville være interessant at vide hvordan beløbet ser ud for virksomheder der har investeret tilstrækkeligt i IT-sikkerhed FØR angrebet.

På den anden side giver det en masse arbejde til konsulenterne, så når virksomhederne ikke lige kan finde ud af det med IT, kommer der da noget godt ud af det.

(I øvrigt peger linket til Kaspersky på en tom side)

  • 1
  • 0
Max Kjeldgaard

Problemet er efter min mening, at der under en udrulningsfase laves diverse "ad - hoc" løsninger/rettelser for at komme videre, uden en overordnet - tidskrævende - analyse af effekten af et sådant tiltag (tidsplaner/deadlines).

Det burde vel snart været gået op for selv den mest tungnemme, at internettet hviler på en naiv forestilling om, at folk er ærlige, og lade ethvert IT projekt tage udgangspunkt i, at dette ikke er tilfældet.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere