Almindelige brugere beta-tester Windows 10 uden at vide det

Illustration: Microsoft
Private brugere, der manuelt søger efter nye opdateringer til Windows 10, bliver i praksis beta-testere af ustabile opdateringer.

I Windows 10 oktober-opdateringen blev hele mapper fjernet fra brugere, og i slutningen af november oplevede flere Surface Book-ejere kun at kunne se en blå skærm med en fejlmeddelelse, efter de havde installeret W10-opdateringen KB4467682.

Det viser sig, at årsagen er, at to ud af de tre opdateringer, som Microsoft sender ud til Windows 10 hver måned, faktisk kun er ustabile »preview releases«, som bliver sendt ud for at brugerne kan teste opdateringerne, før de kommer med den officielle, månedlige kvalitetsopdatering - ‘B’-release også kendt som Patch Tuesday - der automatisk bliver sendt ud. Det skriver Forbes.

»Disse er preview releases, som primært er til kommercielle kunder og avancerede brugere, der ‘søger’ efter opdateringer. Disse to opdateringer har kun non-security fixes. Intentionen med disse releases er at kaste lys på og tillade test af de non-security fixes, som vil blive inkluderet i den næste Update Tuesday-release. Avancerede brugere kan tilgå ‘C’- og ‘D’-udgivelserne ved at gå til Settings > Update & Security > Windows Update og sætte tjek i ‘Check for updates’-boxen,« skriver Microsoft i et blogindlæg.

Men mange brugere går ind og gør præcis det, selvom de hverken er kommercielle eller avancerede brugere, fordi de gerne vil have de nyeste opdateringer så hurtigt som muligt, skriver Forbes. Og de ved ikke nødvendigvis, at de i praksis bliver brugt som beta-testere af Microsofts preview releases til den ene månedlige kvalitetsopdatering.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Hans Nielsen

Kender ikke mange i min omgangs kreds, også ikke professionele eller normale PC bruger. Som gennem erfaring har lært at man ALDRIG skal bruge de første versioner af nye Windows versioner.

Da Windows har kørt en strategi med at skifte GUI og kerne hver gang de har fået noget fornuftigt og stabilt, så har det været rigtigt mange gange. - Win 95 blev først rigtigt stabil i Win 98Sp2, XP i SP2

Det nye er at man ikke kan komme uden om total unøvendige opdateringer, der kun gør ens PC langsomere, dårlige og mere ustabilt. Samt at man skal sikere sig at privatlivsinstillinger, og program valg ikke også er ændre for gang til gang. Man kan til nød leve med at Micorsoft lever i en fantasi verden, hvor de tror at bare nogle enkelte vil overveje edge eller BING en gang til. Men at alt mallware, skrammel og instillinger skal "nulstilles" hver gang er en pest. Godt der findes programmer som hjælper en med at ryde helt op. Dete includere også deres store.

 • 4
 • 4
#3 Christian Münster

Livet er en test.

Jeg tester min bil hver morgen, når jeg drejer nøglen; jeg tester også mit vækkeur hver morgen.

Definitionen på hvad er en test er meget bred. Men lad os da hænge Microsoft ud som den sædvanlige syndebuk - det er også længe siden sidst :)

I relation til artiklen men egentlig generelt set. Hvis man trykker på knappen, Here be dragons (Avancerede indstillinger), så forvent avancerede indstillinger.

 • Jeg forstår ikke problemet, brugeren har selv valgt de potentielle problemer det indebær, at rode rundt inde i avancerede indstillinger.
 • 4
 • 4
#5 Ditlev Petersen

Jeg synes bestemt ikke at det er klart udmeldt af Microsoft. Det bør være en separat indstilling, hvor man vælge at få "preview" opdateringer.

Hedder "preview" monstro "eksempel-" på dansk? Jeg har altid undret mig over, hvad i alverden det var? Hvorfor skulle jeg tilbydes et "eksempel" på en fejlrettelse?

Dansk er et fint sprog, men noget udfordrende inden for edp.

 • 1
 • 0
#6 John Vedsegaard

På den måde kan jeg hele tiden se hvor langt de er kommet. Nogle væsentlige problemer er løst, herunder det med forkert beregnet størrelse af OneDrive, alt efter hvor man kikkede på det fra. Forskellen på at se det i browseren online og i stifinder var over 30% forskel, det er løst nu. Der kan være andre som har problemer, men for mig virker 1809 fint nu.

Så vidt jeg kan se, er der stadig nogle som har problemer med en blå skærm ved opstart, men for mig er de helt væk.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere