Alle kan høre dig på hotellets netværk

Forretningsfolk bør være ekstra forsigtige, når de bruger netværket på hoteller. Langt de fleste trådløse netværk er uden kryptering, og det kablede netværk er ofte baseret på hubs.

De fleste forretningsfolk er sikkert taknemmelige for, at stort set alle hoteller i dag tilbyder internetforbindelser fra hvert værelse, så det er slut med at skulle ringe op via modem.

Men der god grund til at være ekstra forsigtig, når man bruger hotellets netværk, viser en undersøgelse foretaget på 147 amerikanske hoteller af forskere fra Cornell University.

90 procent af hotellerne tilbyder trådløst netværk, men det er kun 15 procent af disse netværk, der bruger kryptering, viste undersøgelsen ifølge magasinet Government Computer News.

Trådløse netværk fungerer samtidig som en hub i et netværk. Det vil sige, at al trafik beregnet til én bestemt modtager bliver sendt til alle på det samme opkoblingspunkt.

Når netværket ikke er krypteret betyder det, at naboerne på hotellet eller folk umiddelbart uden for hotellet kan se de samme data, som er beregnet på én bruger.

Derfor råder forskerne til, at man bruger enten VPN eller SSL til alle fortrolige aktiviteter som e-mail.

Mange hoteller tilbyder også internet via kablet Ethernet. Men her viste undersøgelsen, at 20 procent var baseret på en hub-arkitektur, som altså er lige så usikker som det trådløse netværk.

Resten var baseret på switche, som ikke sender pakkerne ud til alle brugere på den samme switch, men dataene er stadig ikke krypteret, og er derfor stadig sårbare over for aflytning. Derfor anbefaler forskerne, at hotellerne opsætter virtuelle lokalnetværk, VLAN, for hvert enkelt værelse for at minimere risikoen for gæsterne.

»Hvis man sætter VLAN op på alle porte, så hvert værelse får sit eget VLAN, så vil man minimere risikoen for Address Resolution Protocol-spoofing og andre angreb,« skriver forskerne i rapporten ifølge Government Computer News.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ken Poulsen

Da jeg var på Hotel for næsten 1år siden og skulle være der i 3uger kunne man alså ikke lade være med at glo rundt på netværket.
Her havde folk delt deres filer, selv forretningsfolk havde delt hvad jeg ville mene var noget andre ikke måtte se... fandt det især sjovt da jeg åbnede iTunes og fandt ens porno collection og billeder af personen med kone og børn og senere så ham i hotellet's restaurant :)
Og dette var uden brug af værktøj!
Havde man fundet hammer og mejsel frem samt den sorte hat havde det nok hurtigt blevet en kedelig tur.

  • 0
  • 0
Palle Arentoft

Ja folk er sku ikke for kvikke. Alle de der p2p programmer gør at når man starter Itunes så kan man se hvad de deler.

Selv når jeg IKKE skal på firmaets net så laver jeg en VPN tunnel for at have lidt "privatliv" på nettet. Men sådan er vi jo så forskellige.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere