Algoritmeprofessor får Danmarks største forskerpris

Mikkel Thorup får et legat på fem millioner som anerkendelse for sin forskning inden for algoritmer.

Professor Mikkel Thorup fra Datalogisk Institut ved Københavns Universitet får i dag tildelt Danmarks største forskerpris, Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning. Det oplyser Københavns Universitet ifølge en pressemeddelelse.

Mikkel Thorup har tidligere høstet internationale priser for sin forskning inden for algoritmer, og nu får han altså også den danske pris med et legat på fem millioner kroner.

»Prisen er fantastisk, fordi den sætter mig i stand til at fortsætte arbejdet med at gå nye vejen inden for algoritmik. Min ambition er at fortsætte med at skabe nye forståelser og løsninger, der kan give os en mere sikker og effektiv brug af computere og bedre it-netværk,« udtaler Mikkel Thorup ifølge pressemeddelelsen.

Mikkel Thorup blev i 2013 hentet til Datalogisk Institut for at lede forskningscenteret for effektive algoritmer og datastrukturer.

Læs også: Hash-professor hentet til DIKU: Har forbedret alt fra iPhone til internettrafik

I et interview med Berlingske siger Henrik Thorup, at han ikke har lyst til at sidde som chef hos eksempelvis Google eller Apple, selvom der er efterspørgsel efter algoritmeeksperter i hans kaliber.

»Jeg har ikke lyst til at være chef for noget, jeg ikke kan stå inde for. Jeg har kun lyst til at være chef for min egen forskning. For mig er matematikken vigtigere end pengene,« siger Mikkel Thorup til Berlingske.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere