Algoritme hjælper med at sikre rigtige marihuana-domme i USA

Algoritmen skal hjælpe med at gennemgå 54.000 domme.

En algoritme skal hjælpe advokater i USA med at træffe afgørelser i tidligere sager om marihuana. Sådan lyder planen bag et samarbejde, der er indgået mellem distriktsadvokaterne i Los Angeles og San Joaquin i USA og nonprofit-organisationen Code for America.

Det skriver Engadget.

Samarbejdet skal gøre det lettere at rydde op i de omkring 54.000 domsfældelser om marihuana, og algoritmen skal assistere advokaterne i at tage en beslutning om, hvorvidt sagerne skal tages op igen til en mulig nedsættelse eller udskiftning af strafudmålingen.

I 2016 blev det lovligt at bruge cannabis til rekreative formål i Californien. Initiativet med algoritmen kommer, efter at det sidste år blev tilladt at gennemgå tidligere marihuanadomme for at slå fast, om dommene skulle ændres.

Derfor har distriktsadvokaterne sammen med Code for America undersøgt marihuana-domme på området for i højere grad at kunne automatisere processen fremover.

»I takt med, at teknologien udvikler sig sammen med det strafferetslige system, skal vi som anklagere udnytte denne udvikling og benytte os af nye og innovative procedurer. Dette samarbejde vil forbedre folks liv ved at slette fejlene i deres fortid og føre dem mod en bedre fortid. Ved muligvis at kunne reducere eller måske helt fjerne cannabis-domme, vil det blive nemmere for tidligere dømte at komme videre, hvilket hidtil kan have været et problem for dem,« siger distriktsadvokaten fra Los Angeles, Jackie Lacey, til Engadget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize