Alexa sender private samtaler til kollega

Illustration: Amazon
Et amerikansk par har opdaget, at Amazons Alexa-drevne Echo uden samtykke har optaget og sendt en privat samtale til en af mandens medarbejdere.

»Afbryd din Alexa lige med det samme«. Sådan lød det dramatiske besked fra en medarbejder til sin chef i Portland i USA for nyligt.

Medarbejderen havde på mystisk modtaget en lydoptagelse med sin chefs private samtale med sin kone.

Det skriver Bloomberg.

Parret havde en Echo med stemmestyringen Alexa fra Amazon installeret til at styre varme og lys i deres bolig.

Men en samtale om parrets gulve er altså også blevet sendt til en medarbejder i den virksomhed, som manden arbejder hos.

Læs også: Stemmestyrede assistenter kan narres af skjulte kommandoer i tale og musik

Kæder af ord

Ifølge Amazon skyldes episoden en række tilfælde. Her er forklaringen.

Echo vågnede efter at have hørt et ord i parrets samtale, der lød som 'Alexa' - det almindelige triggerord der får Echo til at begynde med at optage.

Højtaleren hørte senere 'send besked' i løbet af samtalen, hvorefter enheden skal have spurgt parret: »Til hvem?«

Parret talte videre uden at bemærke Alexas spørgsmål, og Echo-systemet fortolkede den del af samtalen som et navn i parrets kontaktliste.

Til sidst hørte Alexa ordet 'right', da den spurgte om lydfilen skulle sendes, og pludselig dukkede der en lydoptagelse med samtalen op i indbakken hos en medarbejder flere hundrede kilometer væk.

»Hvor usædvanlig den række af begivenheder end er, så evaluerer vi, hvilke muligheder der er for at gøre denne case mindre mulig,« skriver Amazon i en udtalelse.

Det er langtfra første gang, at Alexa har reageret uhensigtsmæssigt på ord. Eksempelvis har flere brugere oplevet, at stemmestyringen umotiveret begyndte at grine.

Læs også: Amazon bremser Alexas umotiverede latter

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Hans Nielsen

Har nogle stykker.. Bruger ikke Alex men Computer som tricker. Det virker bedre, og man får ikke så mange fejl. - Udover man i sit fantasi, også kan forestille sig at være kaptajn på et føderalt stjerneskib.

Men vil nok ikke tilføje muligheden for at enheden kan afsende beskeder. Når jeg høre sådan historie. Men som anker til styring af hjemmet via HUE, EWlink, ifttt og andet IOT i hjemme. Der er den smart, Og den virker.

  • 4
  • 3
#4 Hans Nielsen

Total sort.

Ja uden en klassisk uddannelse, eller bred baggrundsviden kan man overse pointen. :-) Men nu er håndklæde dagen heldigvis over, og jeg forstår hvorfor at det faktisk kan bruges som bevis på, at man har styr på sagerne., Sådan et stykke stof kan være svært at huske.

Men Thomas Toft, tror du føler dig lidt som PR kvinden i "The Martian", som er til stede da projekt Elron skal forklares.

Her :-)

https://www.youtube.com/watch?v=_YmDT2BgI-0

Også

https://www.youtube.com/watch?v=lcyfDRYKDJM

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere