Cyberkriminelles gennemsnitsalder falder til under 18 år

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Gennemsnitsalderen for en cyberforbryder i Storbritannien er faldet til 17 år, viser nye tal. Statistikken tæller børn helt ned til 12 år.

Gennemsnitsalderen for en cyberforbryder i Storbritannien er for første gang under 18. Det viser tal fra National Crime Agency - landets svar på FBI.

Det skriver The Guardian.

Læs også: To unge drenge anholdt for hackerangreb på britisk teleselskab

I slutningen af sidste år var personer sigtet for cyberkriminalitet i snit 24 år gamle, men over de sidste 12 måneder er gennemsnitsalderen dykket voldsom.

I en enkelt sag havde en dreng på 12 indkøbt den såkaldte Blackshades-virus, der lader gerningsmanden tage kontrol over en andens computer.

Læs også: Skoleelev hacker CIA-chefs personlige AOL-konto

Eksperter frygter, at drengestreger i cyberspace kan eskalere til mere alvorlige forbrydelser.

»Mange bliver tiltrukket af miljøet og den respekt, de tjener ved at være involveret i kriminelle aktiviteter,« siger Robert Nowill, der arbejder for Cyber Security Challenge.

Læs også: Finsk teenager dømt for over 50.000 hackerangreb

Eksperterne ser for eksempel unge, der etablerer DDOS-angreb mod modstanderen under et spil online. Den slags metoder kan udvikle sig til at koste hundrede tusind, hvis angrebet rettes med en virksomhed. Samtidig bruger organiserede kriminelle diverse fora til at lede efter unge, dygtige hackere, som kan hverves.

Storbritanniens National Crime Agency vil nu lave en kampagne, der skal få forældre til at vejlede teenagere, så deres computeregenskaber bliver brugt konstruktivt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Torben Mogensen Blogger

Det er den almindelige betegnelse for folk, særligt unge fyre, der leger hackere, men ikke har mere forståelse, end at de kun kan følge detaljerede brugsanvisninger fra nettet og bruge scripts, som andre har skrevet.

De er ikke hackere. En hacker ved, hvad han/hun gør. Det ved en script-kiddie ikke.

 • 4
 • 1
Christian Nobel

Måske det også er et udtryk for at NSA og tilsvarendes åndelige habitus ikke rækker længere end til at fange script-kiddies, som jo sjældent er hårdkogte forbrydere, og som heller ikke er specielt gode til at sløre deres adfærd.

Mens de rigtige skurke sidder et helt andet sted og griner godt og grundigt i skægget over NSA og konsorters naivitet.

Det er jo ikke meget anderledes end de såkaldte efterretningstjenester, som først er i stand til at genkende en terrorist (selv om de har stået lige foran ham mange gange) efter der er sket en hændelse.

 • 2
 • 0
Anne-Marie Krogsbøll

... der er ung i dag - Det er farligt. Man kommer til at tænke på gode gamle "Wargames" - for unge til at overskue konsekvenserne og alvoren af, hvad de har med at gøre.

Lad os ikke håbe, at nogen får held med at nedsætte den kriminelle lavalder til 12 år. Så bliver der pladsmangel i fængslerne.

 • 3
 • 0
Dorthe Frøstrup

Jeg er mor til en dreng på 12, der i den grad er fascineret af mulighederne på nettet og som eksperimenterer også med selv at lave scripts mm. Kunne man ikke forestille sig at udnytte den nysgerrighed og det gå på mod disse unge mennesker besidder til noget fornuftigt i stedet for at kriminalisere og bremse dem ?? Jeg er også heldig, at min søn har en matematiklærer, der ser muligheder i stedet for begrænsninger og udfordrer min søn (indenfor lovens rammer). Han fik blandt andet mulighed for at undervise nogle 2 år ældre elever i et it-program - de pågældende elever gik senere hen og vandt en landsdækkende konkurrence. Så er "knægten" stolt og kan se muligheder i at holde sig til det ikke kriminelle miljø :-). Dermed ikke sagt, at han ikke kunne risikere at komme på tynd is med sine eksperimenter, men giv dem da et miljø, hvor de kan "lege" og ros dem for at finde sikkerhedsbrister, de gør opmærksomme på, fremfor at straffe dem for at eksperimentere og udforske - eller vil vi virkelig gerne have stoppet al udvikling og er tilfredse med hvor vi er ? For så kan vi da bruge resten af jordens levetid på at vogte på hinanden og overvåge enhver bevægelse, så ingen kommer til at gøre noget "forkert" - eller noget i det hele taget !

 • 1
 • 0
Anne-Marie Krogsbøll

Sikke et fint og positivt forslag, Dorthe Frøstrup. Desværre kræver det nok nogle ressourcestærke og kloge voksne, og det er jo ikke alle børn og unge, der er omgivet af den slags. Det bliver nok som med så meget andet: Fanden tager de sidste.

Måske er der nogen, der har gode forslag til, hvordan børn og unge i al almindelighed kan få lov at bruge deres fascination af nettet på god og konstruktiv måde, i stedet for at risikere at starte voksentilværelsen med en plettet straffeattest (og i værste fald en kæmpe gæld?) ?

Måske en ide at pudse "Alternativet" på det problem mhp. kreative og bredt gennemførlige løsninger, i stil med Dorthe Frøstrups, men rettet mod alle børn/unge?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere