Alan Turings liv bliver filmatiseret

Historien om kodebryderen fra 2. verdenskrig, som arbejdede på at bryde koder for et land, som ikke accepterede ham, som han var, bliver filmatiseret.

Det bliver ofte sagt om Alan Turings arbejde som britisk kodebryder, at det var med til at forkorte 2. verdenskrig. Og nu bliver der lavet en film om hans dramatiske liv. Det skriver The Verge

Filmen kommer til at hedde The Imitation Game og har Benedict Cumberbatch i rollen som Alan Turing.

Filmen fokuserer på manden, som var en pioner indenfor computervidenskab og som arbejdede med at bryde tyskernes Enigmakode.

Homoseksuelt geni

Filmen kommer også ind på Turings privatliv, hvor det at være bøsse i England i tiden omkring krigen var ulovligt.

Filmen forventes at komme i biograferne i England fra omkring 21. november, men den første trailer er klar, og den kan ses nedenfor.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

Bliver da spændende at se. Man kunne evt. starte med at se "Enigma" fra 2001, hvis historie læner sig meget op af Turings. Okay film. Så må vi se om den her gør det bedre :)

Enigma is a novel by Robert Harris about Tom Jericho, a young mathematician trying to break the Germans' "Enigma" ciphers during World War II. It was adapted to film in 2001. He is stationed in Bletchley Park, the British cryptologist central office, and is worked to the point of exhaustion.

Kilde IMDb

  • 0
  • 0
#3 Deleted User

Ja jeg tror desværre ikke fokus bliver på det kryptogratisk eller computerhistoriske. Selvom det kunne være fedt! Bare de i det mindste ikke sovser hans arbejde ind i hollywood-effekter, som når man ser andre bryde koder/hacke på film, ala Matrix ;-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere