Al Gore nægter at kalde Snowden forræder

Den tidligere vicepræsident, Al Gore, mener ikke, at Snowdens læk af NSA-materiale gør ham til en forræder. Derimod langer Gore ud efter NSA.

Den tidligere amerikanske vicepræsident og præsidentkandidat Al Gore nægter at kalde den tidligere NSA-medarbejder Edward Snowden for en forræder for at have lækket tusindvis af hemmelige dokumenter til journalister. Det skriver TechCrunch

Den tidligere vicepræsident udtalte på en konference, direkte adspurgt om Snowden er en forræder, at »han helt klart havde overtrådt loven«... Men...

»Overtrædelser af USA's forfatning er mere seriøst, end de forbrydelser, som han begik«, lød det fra Al Gore.

Regeringsmedlemmer kalder Snowden agent

Ifølge TechCrunch er det vægtige udtalelser, der kommer fra Gore - både at han nægter at kalde Snowden en forræder, men også at han mener, at NSA har overtrådt forfatningen.

Al Gore mener, at Snowden har udøvet en vigtig service, selvom medlemmer af den amerikanske regering forsøger at tegne et billede af Snowden, ikke bare som en forræder, men som en agent for en udenlandsk magt.

Lækkede uden indblanding

Den nye leder af NSA, Admiral Michael Rogers, udtaler dog, at Snowden nok ikke er en udenlandsk spion, men hans udtalelse kommer efter en parade af insinuationer. Al Gores kommentarer, som kom efter admiralens, understreger, hvad Snowdens supportere har argumenteret for i et år: At han lækkede uden indblanding, og at lækkende har været produktive på et nationalt niveau.

Se videoen her:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere