Aktivist pudser datatilsyn på Facebooks indsamling af data om ikke-brugere

Illustration: Screendump
Facebook vil ikke udlevere den data, de har indsamlet om en brugers webaktivitet. Nu skal det irske datatilsyn undersøge sagen.

Facebook giver brugerne mulighed for at se, hvilke data det sociale medie har indsamlet om dem via Facebooks egen side. Men Facebook indsamler også data om brugere og ikke-brugere udenfor Facebook, og den data vil de ikke udlevere.

Det skal Datatilsynet i Irland nu undersøge, efter at en britisk Facebook-bruger ved navn Michael Veale har klaget over Facebook til dem. Han har klaget i Irland, fordi Facebooks europæiske hovedkvarter ligger her.

Den 25. maj bad Michael Veale Facebook om at udlevere de informationer, de havde om hans browserhistorik og webaktivitet udenfor Facebook. Men virksomheden afslog med begrundelsen om, at det ville være for svært for dem at finde den data. Det skriver The Register.

Målrettede reklamer med høj detaljegrad

I sin klage fortæller Michael Veale, at han specifikt gerne vil vide, om Facebook har data om hans sundhed og seksualitet indsamlet fra webaktivitet udenfor Facebook, da han oplever at få målrettede reklamer, der vedrører disse ting.

»Begge disse bekymringer er blevet forstærket af den måde, Facebook målretter reklamer på med høj detaljegrad, og jeg vil gerne forstå processen bag,« siger han.

Han har allerede brugt Facebooks eget værktøj til at se data indsamlet om ham på Facebooks egen side, men det har ikke været nok, mener han.

Ny har Datatilsynet igangsat en undersøgelse af sagen. De forventer, at sagen vil blive sendt videre til EU's Data Protection Board, da sagen foregår på tværs af landegrænser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Morten Roslev

"Men virksomheden afslog med begrundelsen om, at det ville være for svært for dem at finde den data."

Så kan de jo lige så godt lade være med at opsamle den data hvis det er for svært for dem at finde den igen, eller er jeg helt galt på den?

Den undskyldning køber jeg ikke.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere