Aktindsigt viser: Tidsplan og økonomi skrider for nyt sygesikringssystem

Illustration: joystd77/BigStock
Regionerne besluttede helt tilbage i 2011 at sende et nyt system til administration af sygesikring i udbud. Udviklingen startede i 2014, men konflikter har forsinket og fordyret projektet, der kører uden godkendt tidsplan og fast økonomi.

Efter fem års udviklingsarbejde er det nye sygesikringssystem til kommuner og regioner, Praksys, stadig langt fra at være klar til brug.

Det viser en statusrapport fra Danske Regioner, som DigiTech har fået aktindsigt i.

Systemet, der blandt andet skal håndtere afregning mellem praksissektoren, regioner og kommuner, skulle oprindeligt have været taget i brug i 2016, men ifølge en statusrapport fra 27. maj 2019 har kommuner og regioner i dag hverken overblik over den fulde økonomi eller tidsplanen.

»Projektet arbejder fortsat uden godkendt tidsplan,« hedder det i rapporten, hvor det også fremgår, at man ikke ved, hvad den endelige pris bliver for it-systemet:

»Grundet den manglende tidsplan for projektet er der p.t. ikke overblik over projektets restøkonomi.«

Uenigheder har sat projekt i stå

Projektet er blevet forsinket over flere omgange, og i oktober sidste år måtte regionerne udarbejde en revideret business case med en ny tidsplan.

Heraf kunne man læse, at den første region skulle tage systemet i brug i december 2019, mens alle regioner og kommuner skulle være koblet på i maj 2020.

Forsinkelsen kostede 112 millioner kroner, og dermed voksede projektbudgettet til 276 millioner kroner.

Men siden er den tidsplan altså også røget i svinget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Torben Larsen

Selv om der sikkert har været andre før Amanda, så husker jeg det som i går, derefter POLsag, og så kommer de som perler på en snor gennem 0’erne og 10’erne, alle disse fantastiske offentlige kæmpesystemer med deres mange indhyrede og dyre (u)forstandige konsulenter. Okay, Nordea og andre “private” har også haft deres del af glæderne, men de holder ofte kortene tættere til kroppen, det må “private” godt, selv om det også er os der betaler i sidste ende Ja, en smuk ensartet perlekæde, der ser ud til at kunne forlænges i al fremtid. Men den bliver vel til sidst for tung at bære, eller hva’?

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere