Akamei: DDoS tager til i rekordomfang

24. oktober 2014 kl. 09:554
Tredje kvartal af 2014 melder ifølge sikkerhedsfirma om voldsomme DDoS-angreb på helt op til 321 Gbps.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Sikkerhedsfirmaet Akamei Technologies fortæller i deres årlige sikkerhedsrapport torsdag, at mængden og størrelsen af DDoS-angreb er steget voldsomt, faktisk med hele 22% siden sidste år. Og den gennemsnitlige båndbredde brugt til DDos er steget med 389 procent i forhold til for et år siden. Det skriver Computerworld.com

DDoS, eller Distributed Denial of Service, som det hedder på engelsk, går ud på at storme en hjemmeside med forespørgler på opslag fra en hær af andre computere. Helst så mange, at siden går ned af den massive overbelastning.

I Akamei Technologies rapport gennem går det rækken af angreb, som dets udstyr har stået imod det sidste år. 17 angreb på over 100 Gbps og et enkelt helt oppe at ringe på 321 Gbps, er det blandt andet blevet til på de digitale slagmarker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge vicepræsident i AKamai Technologies John Summers kommer den øgede volumen i angreb som følge af let tilgængeligt angrebskits med nem brugerflade, en voksende kriminel industri, der vil arbejde for penge og en masseudnyttelse af diverse sikkerhedshuller på nettet, der gør DDos-angriberne i stand til at bygge kæmpe netværk af bots af infiltrerede computere, der kan skabe de mange internetforespørgsler på en adresse.

I følge med den seneste udvikling, er det ikke bare computere, der bliver overtaget. Også smartphones, kabelmodem og ARM mikroprocessoren, som blandt andet bruges i digitale fjernsyn, spillekonsoller og smarte sensorer.

John Summers er bekymret for, om hackere på sigt vil hacke sig ind på enhederne og installere software, der kan hjælpe til i et DDoS-angreb og dermed åbne for et helt nyt landskab af hackermuligheder.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
25. oktober 2014 kl. 13:39

Akamai Technologies er ikke et sikkerhedsfirma men en cloud service provider, i følge dem selv:

Akamai Technologies, Inc. is a cloud services provider...

4
26. oktober 2014 kl. 22:51

De er en hybrid af CDN og scrubbing center - de har for nylig købt Prolexic.

2
24. oktober 2014 kl. 12:52

Problemet er vel i bund og grund, at der praktisk talt ingen konsekvens er for dem der har inficeret lort på nettet. Kunne man ikke i samme grad få ISP'erne til at lukke forbindelsen, indtil det er bragt i orden? Det gør de fleste jo allerede hvid man f.eks. sætter et open relay op til mails.

1
24. oktober 2014 kl. 10:24

Det står så mange gange i den artikel I bruger som kilde. Akamai, ikke Akamei.