Akademikerfagforening: Overvågning af ansatte skal reguleres i kommende overenskomstforhandlinger

8. december 2022 kl. 10:022
Camilla Gregersen
Tiden er inde til at indskrive regulering af software, der overvåger ansatte på arbejdspladsen, i overenskomsten, mener formand i DM Camilla Gregersen. Illustration: Jacob Nielsen.
Der er uenighed på arbejdsgiver- og lønmodtagersiden om behovet for at indgå overenskomst om regulering af software, der overvåger ansatte på arbejdspladsen.
Artiklen er ældre end 30 dage

DM – tidligere kendt som Dansk Magisterforening – vil i de kommende private overenskomstforhandlinger i 2023 rejse krav om regulering af såkaldt bossware, der overvåger ansatte på jobbet.

Det skriver Politiken.

Læs også: Hver femte dansker har følt sig overvåget på arbejdspladsen

På arbejdsgiversiden er man i erhvervsorganisationen Dansk Industri mere varsom med at åbne en diskussion om et emne, man endnu ikke har fuld forståelse for, lyder det fra chef for digital ansvarlighed Morten Rosted Vang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den køber formand i DM Camilla Gregersen imidlertid ikke.

»Det sker så tit i debatten om ny teknologi, at man først siger, 'vi kommer for tidligt, der er ingen grund til at gøre noget endnu'. Og når det så er blevet udbredt, er det for sent,« siger hun til Politiken. »Jeg tror, tiden er inde lige nu. Det er nu, vi oplever trykket. Og hvis man venter og ser, hvad der sker, forpasser vi en gylden chance.«

Læs også: CBS-leder om Office-overvågning af medarbejdere: »Meget ubehageligt«

Emilie Loiborg, der er advokat med erfaring i persondataret i advokatkontoret Horten, påpeger, at persondataforordningen (GDPR) og den kommende lovgivning om kunstig intelligens imødekommer næsten alle de bekymringer, som overvågningen af ansatte på arbejdspladsen bevirker.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
8. december 2022 kl. 10:40

Så længe virksomhederne husker at fortælle om hvilken overvågning der foretages, så den ansatte er klar over nøjagtigt hvordan man overvåges på arbejdspladsen mener jeg det er lovligt, men hvis ikke der er fortalt om det mener jeg virksomhederne laver ulovlig overvågning, så er det ikke en overenskomstmæssig ting, men en sag for domstolene.

2
8. december 2022 kl. 13:03

Aflytning af kundesamtaler og algoritmebrug på disse må være ulovligt, med mindre kunden har givet udtrykkeligt tilsang om dette - og ikke bare har fået fortalt, at det er "til undervisningsbrug".