Airbus køber ny supercomputer i containere

Flyproducenten Airbus har fået en ny supercomputer i form af to shippingcontainere fyldt med HP-udstyr. Ifølge HP ville systemet være nummer 29 på Top 500-listen.

Med to 12 meter lange shippingcontainere fyldt med servere, storage og netværksudstyr har flyproducenten Airbus nu fået en ny supercomputer, som ifølge leverandøren HP er kraftig nok til at ligge på en 29. plads på listen over verdens kraftigste supercomputere.

De to shippingcontainere er HP's POD-løsning, hvor HP ligesom blandt andre det tidligere Sun Microsystems og IBM har brugt containere til at huse et komplet datacenter.

Ved at bruge en standardcontainer gør man det let at transportere datacenteret, men en POD er primært beregnet til at gøre det let at udbygge kapaciteten, hvilket er netop hvad Airbus har gjort.

De to POD's er leveret til Airbus' faciliteter i henholdsvis Tyskland og Frankrig, hvor flyfabrikanten på den måde har kunnet udvide dets eksisterende supercomputer uden at skulle bygge nyt. En POD kræver blot tilslutning til strøm, netværk og vand til køling og kan derfor opstilles i enten en lagerhal eller udendørs ved siden af bygninger.

Airbus' nye supercomputer er blevet udvidet med 2.016 bladeservere fra HP, som typisk leveres med Intel Xeon-processorer med fire kerner.

Ifølge HP har supercomputeren en PUE-værdi, der måler energieffektiviteten af et datacenter, på 1,25. Det vil sige, at for hver watt, der bruges af servere, storage og netværk, bruger hele datacenteret 1,25 watt. Det ekstra forbrug dækker hovedsageligt køling og tab i strømforsyninger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Deleted User

@michael nu ved jeg godt at din kommentar er ment i sjov, men det forholder sig sådan at jeg har arbejdet på en af Airbus' "faciliteter" i tyskland og kan forsikre dig at det ikke specielt nemt kan lade sig gøre! Vagter 24-7, hegn, video overvågning mm.

Og hånden på hjertet hvor tit forventer man at høre "tysk fly-frabrik" og "dårlig sikkerhed" i samme sætning?

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere