Airbus flytter 130.000 ansatte fra Microsoft til Google G Suite

Illustration: Screndump/G Suite
Den europæiske flygigant lægger vægt på, at de ansatte skal væk fra emails og over på andre værktøjer, som sætter fart på samarbejdet - og dermed produktudviklingen.

Airbus vil flytte hele arbejdsstyrken - 130.000 ansatte over på Googles Office 365-konkurrent, kaldet G Suite. Den består af gmail, docs, drev og kalender til virksomheder.

Det er et eksempel på, at Google begynder at få et fodfæste blandt de rigtige store kunder.

Google har allerede mange G Suite-kunder, men de består i høj grad af små og mellemstore virksomheder - dog efter amerikanske standarder.

Med beslutningen hos Airbus bliver selskabet blandt de europæiske virksomheder, som har flest G Suite-brugere.

Til The Register siger CIO Luc Hennekens, Airbus, at overgangen skal effektivisere samarbejdet mellem virksomhedens afdelinger, som ligger i flere lande.

Alt i alt skal det bidrage til at få nye produkter hurtigere på markedet .

»Omkostningerne er bestemt ikke hovedårsagen. Hvis det var det, ville CEO Tom Enders ikke være interesseret. Driveren er derimod bedre samarbejde og fleksibilitet, frem for kortsigtede besparelser,« siger Hennekens til The Register.

Hidtil har Airbus brugt den traditionelle Office-pakke.

Selskabet har derfor også overvejet at skifte til den cloudbaserede Office 365, som bl.a. består af Exchange til mail og kalender, SharePoint til intranet og dokumenter og Skype for Business (tidligere kendt som Lync) til online-møder men valgte det fra, fordi selskabet mener, at G Suite i højere grad er bygget til samarbejde fra bunden af.

»Vi vil have vores ansatte til fundamentalt at overveje, hvordan de arbejder, og desuden at de er på vej væk fra gamle arbejdsmetoder, såsom at sende millioner af e-mails,« siger Hennekens.

»Det er meget lettere at opnå det med et værktøj, der lige fra planlægningsfasen radikalt bryder med arbejdsformer og koncepter, frem for at at arbejde med et værktøj (Office 365, red.), hvilket ganske vist er et skridt frem, men stadig på mange måder ligner det, vi har anvendt tidligere.«

Forskellige behov

Det er uklart, hvornår Airbus begynder på migreringen, men det forventes at tage ca. 18 måneder at færdiggøre det.

Ud over de Airbus-medarbejdere, der bruger Microsofts kontorværktøjer i dag, skal 40.000, der arbejder på gulvet i værkstederne, også udvikles til "digitaliserede" medarbejdere.

Et betydeligt antal medarbejdere fra forskellige dele af virksomheden vil bidrage til overgangen, så den kan tilpasses de forskellige daglige behov i de forskellige afdelinger i virksomheden.

I kommentarerne på The Register-artiklen er der flere tegn på, at G Suite mangler en del traditionel funktionalitet, som Microsoft Office-værktøjer kan tilbyde.

Især gælder dette for Excel. Men meget af debatten ser dog også ud til at være en kamp mellem forskellige fans af hhv. det ene og andenit-gigant.

Denne artikel stammer fra digi.no

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Gert Agerholm

Jeg tror det er ligegyldigt hvor tingene ligger i cloud, så er der risiko for spionage eller at "en af de store", f.eks. NSA, snager.

Egen hosting er heller ikke løsningen, her er det jo måske mindst lige så stor sandsynlighed for at der kommer en eller anden bagvej ind, med mindre man vil total issolere systemet. Men så kan man jo heller ikke sende/modtage mail, så det dur heller ikke.

Lige gyldigt hvem, hvor eller hvordan man håndterer tingene, så findes der ingen skudsikker løsning.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere