AI skriver verdens måske værste julesang ud fra billede af juletræ

'A fairy tale, a Christmas tree, there are lots and lots and lots of flowers,' lyder den tvivlsomme lyrik i computerdigtet julesang.

Sangskrivning er en af de nyere discipliner, som kunstig intelligens bliver kastet ud i. Sony Computer Science Laboratory kom for nylig med den Beatles-klingende 'Daddy's Car', som bliver bare ét nummer på et helt album med AI-musik.

Musikken er dog produceret af mennesker, der også synger og tilføjer lyrikken. Hvis computeren skal gøre hele arbejdet, er resultaterne af mildest talt svingende kvalitet - ikke mindst når man, som forskere på University of Toronto, beder en AI skrive en sang på baggrund af et billede.

Læs også: Se verdens første AI-komponerede filmtrailer

Ideen er udmærket. Ved at få en AI til at analysere et billede og skrive en sang derudfra har du altid en habil lejlighedssangskriver ved hånden til hver en lejlighed, der måtte byde sig.

Initiativet handler ifølge datalog Sanja Fidler om at finde ud af, hvor deep learning kan gøre livet mere sjovt, skriver The Guardian.

Du kan forestille dig at have en AI-kanal på Spotify eller Pandora, der synger sange om brugerens billeder, fortsætter forskeren, der sammen med kolleger har fodret et neuralt netværk med 100 timers online musik.

Læs også: Glem dommedagsprofetierne om kunstig intelligens

Herefter har programmet taget en skala og en 'melodisk profil', tilsat trommer og akkorder og produceret noget, der minder om en sang, og skrevet en tekst ud fra en analyse af et billede af et juletræ - et koncept, som universitetet kalder Neural Karaoke.

Resultatet er et ganske forfærdeligt disharmonisk og monotont miskmask, men dog helt umiskendeligt en julesang. Og ikke mindst imponerende for et system med blot 50 timers sangtekster til at lære, hvordan tekster fungerer og sammensættes.

Læs også: AI-teknologi kan skabe en ny æra for hackere og sikkerhedsfolk

Selvom julesangen ikke er nogen ny 'Last Christmas', har forskerholdet stor tillid til, hvad teknologien kan bruges til.

»I stedet for at købe en karaokemaskine med bestemte numre på kan du skabe din egen karaoke derhjemme ved at kaste nogle interessante billeder ind i maskinen og invitere den til at generere musik for dig,« forklarer Sanja Fidler og tilføjer:

»Jeg tror, der er endeløse muligheder.«

Bedøm selv her:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere