AI-programmør bag Github Copilot får api

Illustration: Skærmdump/Version2
Openai Codex, der står bag Githubs AI-programmør Copilot får et privat api - indtil videre dog som lukket beta.

Firmaets Openai, der har udviklet den gigantiske sprogmodel GPT-3, vil stille et api til rådighed for dets produkt Codex, der er trænet på programmeringssprog og er skabt med henblik på at assistere en programmør. Det skriver firmaet i et blogindlæg.

Codex er teknologien bag Githubs AI-programmør Copilot.

Læs også: Github udvikler kunstig intelligens, der kan skrive kode

»Vi har skabt en forbedret version af OpenAI Codex, vores AI -system, der oversætter naturligt sprog til kode, og vi frigiver det via vores api i privat beta fra og med i dag. Codex er modellen, der driver Github Copilot , som vi byggede og lancerede i partnerskab med Github for en måned siden. Codex, der kender mere end et dusin programmeringssprog, kan nu fortolke enkle kommandoer i naturligt sprog og udføre dem på brugerens vegne - hvilket gør det muligt at opbygge en NLP-snitflade til eksisterende applikationer. Vi inviterer nu virksomheder og udviklere til at bygge oven på OpenAI Codex gennem vores api,« skriver firmaet i blogindlægget.

Læs også: AI-programmeringsværktøj fra Github lækker gyldige api-nøgler

Openai Codex er ifølge firmaet en efterkommer af GPT-3. Dets træningsdata indeholder både naturligt sprog og milliarder af linjer kildekode fra offentligt tilgængelige kilder. Modellen er bedst til Python, men kan som nævnt også benyttes med andre sprog, såsom Javascript, Go, Perl, PHP, Ruby, Swift, Typescript og Unix-shell.

Codex er en generel programmeringsmodel, som kan kan anvendes til alle slags opgaver, skriver Openai, dog med varierende grader af held.

Man kan skrive sig op til det gratis kig via et link i blogindlægget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere