AI-programmør bag Github Copilot får api

23. august 2021 kl. 06:24
AI-programmør bag Github Copilot får api
Illustration: Skærmdump/Version2.
Openai Codex, der står bag Githubs AI-programmør Copilot får et privat api - indtil videre dog som lukket beta.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Firmaets Openai, der har udviklet den gigantiske sprogmodel GPT-3, vil stille et api til rådighed for dets produkt Codex, der er trænet på programmeringssprog og er skabt med henblik på at assistere en programmør. Det skriver firmaet i et blogindlæg.

Codex er teknologien bag Githubs AI-programmør Copilot.

»Vi har skabt en forbedret version af OpenAI Codex, vores AI -system, der oversætter naturligt sprog til kode, og vi frigiver det via vores api i privat beta fra og med i dag. Codex er modellen, der driver Github Copilot , som vi byggede og lancerede i partnerskab med Github for en måned siden. Codex, der kender mere end et dusin programmeringssprog, kan nu fortolke enkle kommandoer i naturligt sprog og udføre dem på brugerens vegne - hvilket gør det muligt at opbygge en NLP-snitflade til eksisterende applikationer. Vi inviterer nu virksomheder og udviklere til at bygge oven på OpenAI Codex gennem vores api,« skriver firmaet i blogindlægget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Openai Codex er ifølge firmaet en efterkommer af GPT-3. Dets træningsdata indeholder både naturligt sprog og milliarder af linjer kildekode fra offentligt tilgængelige kilder. Modellen er bedst til Python, men kan som nævnt også benyttes med andre sprog, såsom Javascript, Go, Perl, PHP, Ruby, Swift, Typescript og Unix-shell.

Codex er en generel programmeringsmodel, som kan kan anvendes til alle slags opgaver, skriver Openai, dog med varierende grader af held.

Man kan skrive sig op til det gratis kig via et link i blogindlægget.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger