AI godt på vej til at slå professionelle poker-spillere i 20 dage lang turnering

Poker er på nogle måder mere komplekst end Go, siger professor.

Da Googles AI AlphaGo i marts sidste år slog en af verdens bedste Go-spillere, blev poker udpeget som et af de næste spil, AI-udviklerne kan sigte efter at mestre bedre end mennesker.

I bestemte poker-varianter - som Leduc og Limit Texas Hold'em - har algoritmer allerede vist, at de kan gå i nul eller bedre mod verdens bedste.

Det samme har imidlertid ikke været tilfældet for Heads-Up No-Limit Texas Hold'em, som AI-systemet Libratus lige nu spiller mod tre professionelle pokerspillere på Rivers Casino i Pittsburg.

Læs også: Poker kan være næste udfordring for Googles AI

En tredjedel af vejen inde i en 20 dage lang turnering ser det lyst ud for computeren, der er udviklet af forskere ved Carnegie Mellon University. Det skriver CIO.

På turneringens syvende dag fører AI'en med 231.329 dollars i poker chips.

»Det er ret pænt, i forhold til at international betting-sider forud for turneringen gav os odds 4:1 eller 5:1,« beretter professor Tuomas Sandholm, der mener at poker på nogle måder kan være mere kompleks end Go, der ellers har været et pejlemærke for AI-udviklere gennem årtier.

Læs også: Hvordan skal vi konkurrere mod en IQ på 12.000?

»Poker udgør en langt mere vanskelig udfordring end disse spil (skak og Go red.), fordi det kræver at maskinen laver ekstremt svære beslutninger på baggrund af ukomplet information, mens den kæmper mod bluff, slow play og andre taktikker,« siger Sandholm.

Carnegie Mellon-forskere forsøgte også i 2015 at besejre menneskelige pokermestre. Det lykkedes dog ikke forgængeren til Libratus at vinde over de fire modstandere.

Læs også: Teknologispring fra Google: 16.000 samples per sekund skaber unik kunstig menneskestemme

Denne gang spår analytiker ved ZK Research Zeus Kerravala AI'en gode chancer:

»Min antagelse er, at jo længere spillet fortsæætter, jo mere information samler AI'en, og jo bedre bliver den,« siger han og fortsætter:

»For mennesker er poker en blandet af evner, intuition og følelser. For AI'en er det baseret på information og data. Poker er et godt spil [til at teste AI-mod mennesker] fordi du spiller med de andre spillere lige så meget, som du spiller med kortene.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Leif Neland

Jeg ved ikke hvor meget AI'en koster, men nogen finder nok ud af at bruge det imod de online pokersites. Uanset hvilke modforanstaltninger, der bruges, vil det være umuligt at forhindre at AI'ens eneste forbindelse er en person med to skærme, der taster oplysningerne ind fra det ene system ind i det andet. Eller et kamera der ser på skærmen og et lego mindstorm til at trykke på tastaturet. Bare man husker at lægge passende tisse- og sovepauser ind ;-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere