AI-assistenter gør nem programmering nemmere

Plus2. februar kl. 05:002
AI-kodeassistent
Illustration: Nanna Skytte.
Ekspert og udvikler er enige: AI-assistenterne kan bruges til noget. Men udviklerne bliver næppe arbejdsløse foreløbigt. For det svære i programmering bliver ved med at være svært, lyder dommen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Programmering med machine learning-baserede assistenter, der bygger på store sprogmodeller, er hvermandseje, efter at Github Copilot gik i luften sidste sommer. 

Og det har været kendt i et godt stykke tid, at modellerne – på visse præmisser – kan skrive programkode. Koden ligner til forveksling det, der kommer fra menneskehånd, ligesom når modellerne skriver naturligt sprog.

Mange udviklingsværktøjer har i ganske lang tid haft ‘intelligente’ muligheder, som at skrive ofte gentaget triviel kode, eller omskrive – refaktorere – kildekode, på ganske avanceret vis.

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
2. februar kl. 13:58

Det jeg har prøvet ind til videre, har virkelig imponerende mig!

MEN det er også klart, at det netop er den nemme kode, som på nuværende tidspunkt kan leveres, tilgengæld kan den nemme kode laves på sekunder, der ville koste mig timer - Selvom det er let kode, er det stadig kode der tager tid at skrive.

I det test af AI kode generering jeg har lavet, har særligt genering af skillet kode til Junit af interterfaces imponerede mig, ja meget af den slag kan gøres med templets, men den genererede kode var af langt højere værdi, end hvad templets ind til videre har leverede.

Sådan som jeg ser fremtiden for software udvikling, bliver udviklerne ikke arbejdsløse lige med det sammen, men der kommer til at være dem der kan finde ud af at udnytte AI til at genere kode og dem der ikke kan.

1
2. februar kl. 11:28

Så nu kan vi snart se frem til de ikke-menneskelige programfejl. Også kaldet de umenneskelige fejl. Hvem har æren af fejlene, hvis AI'en er smartere end sit menneske?