Aftale om iPads for 50 millioner til Rigspolitiet granskes i bestikkelsessag

25. juni 2015 kl. 08:3212
Den højtstående medarbejder hos Rigspolitiet, der er sigtet i den verserende it-bestikkelsessag, har muligvis modtaget private fordele forud for indgåelsen af en kontrakt til en værdi af 50 millioner om indkøb af iPads.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Sagen om bestikkelse af offentligt ansatte i forbindelse med it-indkøb fortsætter med at vokse. Indtil nu har det kun været kendt, at Region Sjælland blev efterforsket for ulovligt indgåede it-kontrakter, men nye detaljer afslører nu, at også en række myndigheder under Justits- og Forsvarsministeriet kan have gjort brug af ulovligt indkøbt it-udstyr.

Det skriver Berlingske.

Det har tidligere været fremme, at også en højtstående medarbejder hos Rigspolitiet var blandt de sigtede i sagen, og nu bekræfter Rigspolitiet over for Berlingske, at en aftale indgået af myndigheden på vegne af 14 andre myndigheder under Justitsministeriet og Forsvarsministeriet om indkøb af iPads for 50 millioner, også efterforskes af bagmandspolitiet.

Den mistænkte medarbejder, der som de øvrige sigtede i sagen nægter sig skyldig, skal have modtaget ‘private fordele’ i form af rejser og luksuriøse hotelophold forud for kontraktens indgåelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge en børsmeddelelse, som Berlingske har set, er det it-virksomheden Atea, der skal være leverandør på den pågældende aftale, men ifølge sigtelsen skal den højtstående medarbejder i Rigspolitiet løbende have ‘modtaget formuefordele’ fra både Atea og en anden it-virksomhed, som er beskyttet af navneforbud i sagen.

I går omstødte Østre Landsret varetægtsfængslingen for tre af de seks fængslede mistænkte, der dog fortsat er sigtet i sagen. Landsretten vurderede, at de tre løsladte ikke længere kunne påvirke efterforskningen. De resterende tre er foreløbigt varetægtsfængslet indtil 7. juli.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
25. juni 2015 kl. 15:41

Beklager de anstrengende stavefejl i mit tidligere indlæg. Jeg tør sværge på, at det ikke så sådan ud, da jeg trykkede gem :-)

9
25. juni 2015 kl. 15:28

http://www.computerworld.dk/art/234245/korruptionssag-derfor-er-kun-tre-af-de-seks-varetaegtsfaengslede-it-topfolk-blevet-loesladt

Jeg må indrømme, at jeg overhovedet ikke fatter den skelnen, der beskrives i artiklen, i forhold til mulighed for at forstyrre efterforskingen.

Er de personer, angiveligt højere i hierarkiet, der nu er løsladt, mindre skyldige en dem længere nede?

Har de presoner, angiveligt højere i hierarkiet, der nu er løsladt, mindre mulighed for at gå hjem og sørge for, at bevistmateriale forsvinder fra organisationene end personerne længere nede i hierarakiet?

Tænk, jeg ville have gættet på, at det var omvendt. Der kan man bare se.

12
25. juni 2015 kl. 16:04

Det er et stort indgreb i menneskers liv at blive fængslet: Man mister sine rettigheder, job og familieliv sejler, alting er i oprør, ens gode ry og rygte lider stor skade, og man kan ikke passe sit arbejde.</p>
<p>Hertil kommer selvfølgelig chokket over at blive umyndiggjort samt bekymringerne om fremtiden.

Men den slags smålige hensyn kunne man selvfølgelig ikke tage da man mente JT havde udfordret systemet.

Det her er vist det mest kvalmende eksempel på at vores såkaldte retssystem er bundråddent.

Læg i øvrigt mærke til at man ironisk nok taler om en konto 2840, som "sjovt nok" også er postnummeret på Holte - måske Kong Fabrin også begynder at dukke op, når skeletterne forhåbentlig vælter ud af skabet.

3
25. juni 2015 kl. 12:23

I stedet for follow the Money, så follow the ipads! Der er jo en del kommuner hvor de er blevet uddelt til højre og venstre !

1
25. juni 2015 kl. 11:02

I går omstødte Østre Landsret varetægtsfængslingen for tre af de seks fængslede mistænkte, der dog fortsat er sigtet i sagen. Landsretten vurderede, at de tre løsladte ikke længere kunne påvirke efterforskningen. De resterende tre er foreløbigt varetægtsfængslet indtil 7. juli.

Nej da, de skal selvfølgelig ikke varetægtsfængsles - det bliver man kun hvis man har været inde og se på en offentlig tilgængelig brugerliste i et pivutæt system. Men så får den også hele armen. </bitter sarcasm>

2
25. juni 2015 kl. 12:04

Man kan frygte, at når "de tre løsladte ikke længere kunne påvirke efterforskningen", så er det fordi, man allerede er ved at begrænse efterforskningen (= forsøge at begrænse skaden på det offentliges omdømme)?

Det lyder lidt mærkeligt, at man i sådan en stor sag allerede skulle være nået så langt, at efterforskningen ikke mere kan påvirkes.

Jeg frygter det værste - at sagen fuser hurtigt ud, uden at mulige aflæggere andre steder i det offentlige undersøges til bunds.

4
25. juni 2015 kl. 12:40

Det lyder lidt mærkeligt, at man i sådan en stor sag allerede skulle være nået så langt, at efterforskningen ikke mere kan påvirkes.

Hvis der allerede er beslaglagt it-udstyr, regnskaber, mailkonti og hvad ved jeg, så er det vel begrænset hvad de kan påvirke. Det er jo ikke fordi man skal ud og lede efter et bytte nedgravet en skov eller en bil der er gemt i en container.

Det jeg undrer mig mest over er at Atea ikke er omfattet af navneforbuddet, men kun "den anden virksomhed".

5
25. juni 2015 kl. 12:50

Mads Bendixen:

Jeg forestiller mig da, at man i vid udstrækning vil kunne samstemme forklaringer med evt. andre involverede, som endnu ikke er kommet i søgelyset.

I øvrigt har jeg også undret mig over den manglende konsekvens i forhold til navneforbuddet.