DanID og 70 elselskaber i kæmpe aftale: Tjek elforbruget med NemID

En ny aftale mellem Dansk Energi og DanID betyder, at flere end 70 energiselskaber fremover vil give kunderne adgang til information om deres elforbrug ved hjælp af NemID-løsningen.

Så er det snart slut med at fumle med gamle regninger for at finde kundenummer og aftalenummer, når man vil betjene sig på sin el-leverandørs webside.
Inden længe vil det nemlig være muligt at bruge sin NemId-adgang til dette formål.

Dansk Energi, som repræsenterer de danske elselskaber, har indgået en fælles aftale med Nets DanID A/S. Dermed vil alle danske elkunder i fremtiden kunne logge ind med deres NemID på deres el-leverandørs hjemmeside. Det skriver Nets DanID A/S i en pressemeddelelse.

»Den store udbredelse af NemID gør det attraktivt både for kunderne og elselskaberne at bruge denne løsning. På denne måde gør vi det nemt og tilgængeligt for den enkelte elkunde at tjekke sit forbrug hos sit selskab,« udtaler sekretariatschef i Dansk Energi Thomas Krogh.

Dansk Energi forventer, at NemID vil blive gradvist indfaset inden for de kommende år.

El-netselskaberne er også med

Ud over el-leverandørerne har en række el-netselskaber og andre tilknyttede virksomheder også valgt at blive en del af aftalen. I alt er flere end 70 energiselskaber med i aftalen, som samlet repræsenterer over 5 millioner kunder.

»På længere sigt vil danskerne møde NemID i mange nye sammenhænge«, siger direktør i Nets DanID Søren Hjortflod, »Aftalen med Dansk Energi er et stort skridt på vejen mod at få den private sektor til også at tage NemID til sig,« udtaler Thomas Krogh.

Thomas Krogh oplyser til Version2, at der endnu ikke er truffet nogen beslutning om at udfase de eksisterende login-muligheder.
»Vi har respekt for, at mange foretrækker at logge ind på den gammeldags manér, så det tilbud vil bestå. Men vi forventer en overgangsfase, der - afhængig af, hvor meget NemID i øvrigt vinder indpas - fremover bliver den foretrukne login-mekanisme, siger sekretariatschef Thomas Krogh til Version2.

Redigeret 14.41: Kommentar fra Thomas Krogh indsat sidst i artiklen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Martin Zacho

Ville være rart, hvis man kunne få en unik tekststreng, man kunne sende afsted og så blot få smidt tællerdata tilbage i hovedet. Så behøvede man blot en enkelt NemID session, hvor man fik sin unikke 64bit streng.

Martin.

  • 1
  • 0
Morten Jensen

@Morten K. Thomsen

Ansporet af debatten har Version2 kontaktet Thomas Krogh fra Dansk Energi. Se hans kommentar indsat nederst i artiklen.

Mvh Morten K. Thomsen, Version2.

Bekræfter Thomas Krogh folks frygt?

Vi har respekt for, at mange foretrækker at logge ind på den gammeldags manér, så det tilbud vil bestå. Men vi forventer en overgangsfase, der - afhængig af, hvor meget NemID i øvrigt vinder indpas - fremover bliver den foretrukne login-mekanisme

Altså, vi har respekt for at mange foretrækker alternativer, men vi forventer at udfase dem hvis NemID vinder indpas.

Eller misforstår jeg?

  • 2
  • 0
Jørgen L. Sørensen

Eller misforstår jeg?

Måske - men så er du ikke alene. En overgangsfase er ikke noget permanent. Men afsnittet er lidt underligt formuleret efter min mening, for hvis man fjerner den indskudte sætning om NemID mellem binde-stregerne giver det nemlig:

"Men vi forventer en overgangsfase ... der fremover bliver den foretrukne login-mekanisme".

Og det er efter min bedste mening volapyk at bruge en overgangsfase som login-meknisme...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere