Aflyst udbud forsinker Digital Post i et halvt år

12. marts 2019 kl. 05:11
Aflyst udbud forsinker Digital Post i et halvt år
Illustration: Digitaliseringsstyrelsen.
I sidste uge kom det frem, at det annullerede udbud på en Digital Post-løsning betyder, at det offentlige må betale E-boks 43 millioner kroner for at holde løsningen kørende, indtil den nye løsning er klar. Nu oplyser Digitaliseringsstyrelsen, at annullationen kommer til at forsinke hele projektet med et halvt år.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det annullerede udbud af Digital Post-løsningen kommer til at forsinke næste generation mellem borgere, virksomheder og myndigheder med et halvt år.

Det oplyser Adam Lebech, der er vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, til Version2.

»Vores estimat er, at forsinkelsen er på cirka seks måneder som følge af genudbuddet. Så hvis der ikke opstår andre problemer, forventer vi at kunne skrive kontrakt i maj,« siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som Version2 kunne fortælle i sidste uge, har Digitaliseringsstyrelsen valgt at forlænge den eksisterende kontrakt med E-Boks i en periode uden fastsat bagkant.

Det skal sikre, at Danmark ikke kommer til at stå uden adgang til Digital Post, fra den eksisterende kontrakt med E-boks udløber i september 2020 og til den nye løsning er på plads.

Det kommer til at koste det offentlige 43 millioner kroner at holde den nuværende udgave af Digital Post kørende i den periode.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger