Aflyst udbud af Microsoft-konsulenter til 400 mio. hastes nu igennem

Økonomistyrelsen haster nu et nyt udbud af Microsoftkonsulentydelser igennem. Det første udbud blev annulleret på grund af for få konditionelle bud.

Først sendte Økonomistyrelsen Microsoftkonsulentydelser til 400 millioner kroner i udbud. Så aflyste styrelsen udbuddet, fordi to af de fem indkomne tilbud var ukonditionelle, og styrelsen mente at have brug for fem leverandører.

**LÆS OGSÅ **Staten vil bruge en halv milliard på Microsoft-konsulenter

Nu er det samme udbud atter en gang blevet offentliggjort på EU's udbudsportal. Denne gang kører møllen med prækvalifikation, bud og valg af vindere dog med ekspresfart, fordi aftalen gerne skal være på plads til nytår.

Således er fristen for prækvalificering allerede den 9. november, og hasteproceduren tillader, at Økonmistyrelsen i princippet kan bede om de endelige tilbud ti dage senere, den 19. november, så de endelige fem vindere kan være klar 1. januar 2011.

Udbuddet kan dog ende med at blive langt større end de annoncerede 400-440 millioner kroner, hvis også kommuner, regioner, Danmarks Nationalbank og flere andre offentlige institutioner vælger at gøre brug af rammeaftalen.

**LÆS OGSÅ **Enhedslisten: Microsoft-udbud i lodret modstrid med aftale om åbne standarder

Udbuddet har tidligere været kritiseret for at være i strid med en aftale om åbne dokumentstandarder, som Folketinget har indgået, men videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen har afvist den kritik i et svar til Enhedslistens it-ordfører Per Clausen.

Han har så til gengæld spurgt finansminister Claus Hjort Frederiksen, om ikke man så burde lave et parallelt udbud af Microsoft-alternativer til 400 millioner kroner, hvilket ligeledes er blevet afvist.

LÆS OGSÅ Minister: Microsoft-udbud strider ikke mod vores aftale

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jesper Mørch

Gælder loven om åbne dokument-standarder i det offentlige ikke for IT-udbud til det offentlige?

Hvordan kan man kalde sig liberal og samtidig bekæmpe den enkelte borgers ret til selv at vælge?

Det lugter altså mere af fascisme end borgerlig eller liberal politik!

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere